Emil Popescu - Mediafax
1773 vizualizări 21 dec 2012

OMV Petrom şi Expert Petroleum au încheiat un parteneriat, pe 15 ani, pentru creşterea producţiei în 13 zăcăminte mature de ţiţei şi gaze, de dimensiuni reduse, situate lângă Timişoara, informează Mediafax.

Producţia actuală este de circa 2.400 bep/zi, iar unele dintre zăcămintele respective sunt exploatate de peste 40 de ani.

"Prin acest nou parteneriat continuăm optimizarea portofoliului nostru de E&P. Rezultatele pe care le-am obţinut în cadrul contractelor de creştere a producţiei încheiate în anii trecuţi sunt încurajatoare. Pe aceste zăcăminte este nevoie de o abordare specifică, de investiţii ridicate şi tehnologii moderne pentru a îmbunătăţi gradul de recuperare a ţiţeiului şi gazelor", a declarat într-un comunicat Johann Pleininger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de explorare şi producţie.

Expert Petroleum este o companie românească, având experienţă internaţională în sectorul de ţiţei şi gaze.

"Expert Petroleum va prelua şi va finanţa operaţiunile şi, împreună cu OMV Petrom, se angajează la dezvoltarea viitoare a acestora pentru a maximiza producţia, în acelaşi timp cu îmbunătăţirea eficienţei. Salariaţii OMV Petrom implicaţi în aceste activităţi vor fi transferaţi către Expert Petroleum", se precizează în comunicatul Petrom.

OMV Petrom va rămâne singurul titular al contractelor de concesiune şi deţinătorul producţiei de hidrocarburi. Compania va superviza operaţiunile şi va remunera Expert Petroleum în baza unui tarif de servicii care variază în funcţie de producţie.

În prezent, producţia acestor zăcăminte reprezintă 1,5% din producţia zilnică a OMV Petrom în România, în condiţiile unor costuri de producţie considerabil mai mari decât costul mediu de producţie al companiei, notează compania din grupul austriac OMV.

Citește și: