798 vizualizări 7 oct 2007

Criza parcărilor din Capitală a ridicat la cote uluitoare preţul unei parcări rezi­den­ţiale: 30.000 de euro/parcare subterană într-un imo­bil ce se construieşte în zona Unirii. Preţul obişnuit (indiferent de zonă) este 17.850 euro pentru o parcare subterană şi 6.000 euro o parcare supraterană.

În unele cazuri, dezvoltatorii condiţionează vânzarea unui apartament într-un imobil nou, de achiziţionarea unui loc de parcare. Chiar dacă nu ar fi aşa, e uşor de presupus că puţini s-ar aventura să renunţe la locul de parcare garantat, în ideea că vor găsi, oricum, un spaţiu „în zonă” pentru a-şi lăsa maşina.

Că e vorba de speculă, e foarte simplu de demonstrat, cel puţin în cazul unui loc de parcare supra­teran: chiar dacă am considera că dezvoltatorul a plătit 500 de euro / mp de teren (ceea ce, de cele mai multe ori, nu e cazul), adăugând costul lucrării de amenajare nu ajungem nicicum la un total mai mare de 4.000 de euro. Iată cum, dintr-o obligaţie (amenajarea de locuri de parcare aferente noilor imobile rezidenţiale este impusă de Primăria Capitalei) dezvoltatorii au reuşit să facă o superafacere.

În unele cazuri, dezvoltatorul câştigă cu eleganţă: oferă sistem de supraveghere video şi pază 24 de ore din 24. Aşa că, ajungând acasă, proprietarul deschide poarta garajului subteran cu telecomanda, parchează la locul său uitând de orice grijă privitoare la un eventual furt şi se urcă direct în liftul care îl va purta, lin, spre apartamentul confortabil.


17.000 locuri noi de la naşu’ Videanu!

Dar cea mai tare afacere cu locuri de parcare e năşită de edilii Capitalei. Adriean Videanu, primarul general, a anunţat realizarea, în următorii 3-4 ani, a 17.000 de noi locuri de parcare, la un cost total estimat de 500 – 600 de milioane de euro. Adică, un cost mediu / loc de parcare, de 30.000 – 35.000 de euro! Iar dacă facem calculul pe metru pătrat, ajungem la rotunda cifră de 5.000 de euro. Nici în cele mai luxoase şi noi imobile de locuinţe, amenajate ultimul răcnet, nu se cere atât pe metrul pătrat construit – nici măcar în celebrele penthouse-uri... Preţul mediu al noilor apartamente de locuit este de la 1.500 euro / mp.

Sigur, Primăria nu va construi par­cările din resurse proprii, ci va apela la clasicul parteneriat public-privat. Deci, firma agreată va face lucrarea, recuperându-şi investiţia din taxa de parcare. Care, aşa cum a anunţat Gheorghe Udrişte, directorul Direcţiei Transporturi din Primărie, va fi de un euro / oră / loc de parcare public. Considerând o durată medie de ocupare de 8 ore zilnic, 22 de zile lunar, ajungem la un venit anual de peste 2.100 de euro / loc de parcare sau aproape 36 de milioane de euro pentru cele 17.000 de locuri noi de parcare. Luând în considerare şi chel­tuielile de întreţinere, înseamnă că investiţia ar urma să fie recuperată în 14 – 17 ani, după care va produce profit.

Dar e foarte posibil ca gradul de ocupare al parcărilor publice ad­ministrate de Primăria Capitalei să fie mult mai mare. În prezent, în tot Bucureştiul sunt amenajate circa 200.000 de parcări de reşedinţă şi vor mai trece vreo 20 de ani până ce numărul lor se va dubla, în condiţiile în care parcul auto e de un milion de autoturisme şi în creştere impetuoasă de la un an, la altul. Aşadar, în permanenţă, 5 posesori auto îşi vor disputa un singur loc de parcare.


Sectorul 3 – fruntaş pe Bucureşti

Majoritatea parcărilor existente sunt în sectorul 3 (aproape cât în toate celelalte 5 sectoare la un loc). Trei sferturi (aproape 60.000) dintre parcările sectorului 3 datează din ultimii 3 ani. Conform raportului de activitate pe anul 2006, primarul Liviu Negoiţă a cheltuit cu cele 34.508 locuri de parcare nou amenajate 35,35 milioane de lei noi. Ceea ce înseamnă ceva mai mult de 1.000 de lei / loc de parcare.

De o sută de ori mai puţin decât se preconizează a se cheltui pentru locurile de parcare marca „Videanu”. Sigur, una e să torni, pur şi simplu, asfalt, să pui apoi nişte borduri şi să marchezi locul, alta e să faci o construcţie specială, supra- sau subterană.

Cu toate acestea, efectul final este, până la urmă, acelaşi. Rămâne de văzut dacă Negoiţă, dat ca succesor aproape sigur al lui Videanu, va extinde în tot oraşul ce a făcut în aria sa de competenţe sau se va angrena în proiectele şefului său pe linie politică.

Majoritatea locurilor de parcare sunt subterane, fiind amplasate la demisolul imobilelor. „Parcările sunt amenjate în exteriorul clădirilor în proporţie de numai 10-15% în cazul imobilelor individuale. La com­ple­xurile rezidenţiale mari, pro­centul este ceva mai mare de aproximativ 15-20%”, spune Mihaela Pană, director al departamentului rezidenţial DTZ Echinox. „Cumpărătorii preferă să plătească un preţ mare pentru confort şi siguranţă. De aceea, nu sunt situaţii în care să rămână locuri de parcare nevândute. Dimpotrivă, sunt din ce în ce mai multe cereri de achiziţionare a două locuri de parcare/apartament”, adaugă d-na Pană.


INFO PLUS

5.000 de euro costă un metru pătrat de parcare în proiectele care vor fi demarate de edilii Capitalei, în următorii 3-4 ani.

Citește și: