Anca SIMINA
449 vizualizări 8 oct 2013

Amânarea termenului de plată cu câteva luni pentru cei 170 de milioane de euro pe care omul de afaceri Gruia Stoica îi mai are de dat pe pachetul de 51% din CFR Marfă ar avea justificare în opinia prim-ministrului Victor Ponta. Premierul a precizat însă că amânarea nu a fost discutată până acum cu ministrul Transporturilor care nu a venit la Guvern cu o propunere oficială în acest sens. El nu a exclus, totuşi, ca subiectul să fie tranşat mâine în şedinţa de Guvern.

"Eu sunt de acord cu un singur lucru: că, din acest moment, nu se mai pune problema ca statul să piardă ceva. (...) Am luat 30 de milioane de euro. Dacă firma e neserioasă, pierde 30 de milioane de euro. E o afacere bună să iei 30 de milioane pe nimic", crede Victor Ponta.

Potrivit premierului, trebuie "să vedem ce facem: continuăm procedurile sau oprim, îi dăm omului banii înapoi şi îi zicem la revedere".

În varianta în care Guvernul decide să încheie afacerea cu GFR, există disponibilitatea păsuirii lui Gruia Stoica până în decembrie sau chiar până în februarie, aşa cum apărea în variantele de proiect de Hotărâre de Guvern vehiculate public la care s-a lucrat în Ministerul Transporturilor.

"În conformitate cu legea, nu pot să-i dau compania până nu se dă avizul Consiliului  Concurenţei. Cum ar fi să plăteşti 200 de milioane şi eu să nu-ţi dau firma? Dacă avizul e negativ, ce fac? Îl scot din firmă? Să nu fim absurzi. Ideea că îmi dă banii astăzi, dar eu să îi dau compania peste şase luni... E ca şi cum daţi azi banii pe o casă, dar nu vă mutaţi în ea, mai stau eu şase luni. Haideţi să gândim cu mintea raţională şi normală", a cerut Ponta.

Citește și: