12566 vizualizări 16 ian 2014

Iulian Stanciu (eMag) împreună cu alţi doi antreprenori români vor să investească 2,5 milioane de euro în Pavilionul H, celebrul centru comercial din Parcul Herăstrău deţinut de Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte, pentru a face o berărie, scrie Ziarul Financiar.

Unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria IT, Iulian Stanciu, care este directorul general şi unul dintre acţionarii eMag, îm­pre­ună cu Vlad Dumitru şi Ioana Iancu au închiriat clădirea Pavilionului H din parcul Herăstrău pentru a deschide „cea mai mare be­rărie din estul Europei“, cu 1.500-2.000 de locuri.

Clădirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astăzi, care găzduieşte încă zeci de magazine de haine, accesorii şi alimente, este deţinută de Băneasa Investments, firmă controlată de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte. Chiriaşii actuali au fost însă anunţaţi înainte de Crăciun că trebuie să elibereze spaţiile pentru a face loc unei berării ce va purta numele de Berăria H.

Localul, care va necesita o investiţie de 2,5 milioane de euro, va fi deţinut de Vlad Dumitru (50%), Iulian Stanciu (25%) şi Ioana Iancu (25%), potrivit acţionarilor. Aceştia ar putea plăti o chirie de 300-600.000 de euro pe an pentru spaţiul ce măsoară 4.300 mp înăuntru şi peste 3.000 mp afară - parcare şi terasă. „Eu cu Vlad (Dumitru, n.red.) am mai fost asociaţi într-o companie - Combox Delivery - şi am făcut afaceri foarte bune împreu­nă, am rămas prieteni şi după. Vlad a venit la mine cu o ofertă pe care nu aveam cum să o refuz: să facem cea mai mare berărie din estul Eu­ropei“, spune Stanciu. El este unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din IT, el deţinând distribuitorul IT&C Network One Distribution, care a avut venituri de peste 200 mil. euro în 2012, şi reţeaua de magazine Flanco, care a încheiat 2012 cu afaceri de 137 mil. euro.

Berăria H va fi gata la vară

Vlad Dumitru precizează că va începe lucrările la Berăria H după ce actualii chiriaşi vor elibera spaţiul şi speră ca localul să fie gata pentru deschidere la începutul verii. „Sub acest brand vom avea un local permanent care va fi berărie, însă în weeken­duri vom folosi sala pentru spec­tacole, concerte sau piese de teatru. Nu vom organiza însă nunţi.“ Antreprenorul explică faptul că localul va avea un total de 1.500-2.000 de locuri şi va fi amenajat ca o berărie-restaurant, astfel că şi în timpul weeken­dului spectatorii concertelor sau ai pieselor de teatru vor fi aşezaţi la masă. „Ne aşteptăm ca în weekend localul să fie plin.“ Despre traficul din timpul săptămânii el nu dă detalii. Nu oferă nici estimări privind cifra de afaceri a Berăriei H după primul an de funcţionare. El afirmă doar că vrea să fie „cel mai mare local din industrie după cifra de afaceri“. Potrivit datelor ZF, cel mai bun restaurant-berărie din România după cifra de afaceri  - Caru’ cu Bere – a avut în 2012 afaceri de peste 6 mil. euro. Caru’ cu Bere are 450 de locuri înăuntru şi 150 pe terasă în sezonul cald şi este vizitat zilnic de 2.000 de oameni din care circa 80% sunt străini.

Citeşte mai multe pe zf.ro.

Citește și: