Alina Botezatu
512 vizualizări 20 aug 2018

PepsiCo va achiziţiona SodaStream la un preţ de 144 dolari pe acţiune în numerar, reprezentând o valoare cu 10,9% mai mare faţă de preţul de închidere de vineri al acţiunilor SodaStream din SUA. Pentru a plăti achiziţia, grupul cu sediul la New York va folosi numerar.

SodaStream este listată atât pe Nasdaq, cât şi pe Bursa din Israel. Ca urmare a acestui anunţ, Bursa de la Tel Aviv a oprit, luni dimineaţa, de la tranzacţionare, acţiunile companiei de pe această piaţă, până la deschiderea Nasdaq.

Prin această mişcare, PepsiCo încearcă să-şi creeze un avantaj pe piaţa băuturilor considerate sănătoase, în faţa principalului său rival Coca-Cola. Compania israeliană SodaStream produce automate care transformă apa de la robinet în apă carbogazoasă, astfel că PepsiCo speră că prin această achiziţie să-şi diversifice portofoliul.

”PepsiCo cumpără soda stream pentru 3,2 milioane de dolari. Pepsi pariază pe lucruri mari: apă carbogazoasă, sustenabilitate, sticle reciclabile şi o creştere internaţională (Sodastream este puternică în Japonia şi vestul Europei), afacere mare pentru Pepsi în următorii ani”. 

Citește și: