Cosmin Pirv
338 vizualizări 30 apr 2019

Peste 70 de salariaţi de la Electroaparataj Târgovişte au intrat, marţi, în grevă generală pe perioadă nelimitată. Oamenii vor salarii mai mari, acordarea unui spor de 15% pentru cei care lucrează în condiţii grele sau acordarea sporului de vechime în muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Sindicatului Valahia Târgovişte, Nicolae Dragădănescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, începând de marţi, 72 dintre cei 91 de angajaţi sunt în grevă generală.

„Oamenii nu mai lucrează, stau acasă. Pe 13 mai vom verifica cine mai continuă greva. Angajaţii vor salarii mai mari. Acum, indiferent dacă eşti calificat sau nu, toţi au acelaşi salariu, 1.280 de lei”, a declarat Nicolae Dragădănescu.

Potrivit reprezentanţilor sindicatului, salariaţii SC Electroaparataj SA Târgovişte au intrat în grevă generală pe perioadă nelimitată.

„Principalele revendicări ale salariaţilor sunt: creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie, acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în conditii grele de muncă, acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun, subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1.400 lei/salariat/an, plăţi compensatorii în caz de disponibilizare, primă Paşte/Crăciun 650 lei, prima de vacanţă – 1200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Valahia.

Pe 23 aprilie, angajaţii au fost în grevă de avertisment.

Electroaparataj Târgovişte produce subansamble pentru industria electrotehnică.

 

Citește și: