Loredana VOICULESCU
1641 vizualizări 24 oct 2012

Premierul Victor Ponta, alături de omologul său bulgar şi de comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, au traversat miercuri podul Calafat-Vidin, care urmează să fie deschis în aprilie 2013.

"Sper, împreună cu omologul meu bulgar, să fim în prima maşină care va traversa podul", a declarat Victor Ponta, comisarul Hahn adăugând: "Eu voi veni cu bicicleta".

Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro, o treime din această sumă fiind finanţată de Uniunea Europeană prin fonduri ISPA.

Ponta a precizat că s-au clarificat detaliile legate de compania care va administra podul, detalii care au întârziat proiectul. "Astăzi, la Guvern, a fost aprobat memorandumul pentru construirea companiei ca se va ocupa de exploatarea podului. Administraţiei din România i-a luat doi ani pentru a stabili unde va fi sediul acestei societăţi", a declarat premierul.

Sediul companiei va fi în Bulgaria pentru că investiţia statului vecin a fost mai mare decât cea a părţii române, au mai precizat oficialii.

"Primul premier care a semnat convenţia pentru construirea acestui pod a fost Mugur Isărescu. Eu sunt al cincilea premier care se ocupă de această investiţie, ceea ce spune multe despre cum lucrează administraţia din România. Sper că nu va fi nevoie de încă cinci premieri pentru ca podul să poată fi traversat cu maşina şi cu trenul", a mai adăugat Ponta.

Vizita a fost organizată de premierul bulgar Boyko Borisov, care a dorit să-l ofere asigurări comisarului Hahn că acest proiect există.

Podul de doi kilometri peste Dunăre este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă oraşul german Dresda de Istanbul (Turcia). Firma constructoare este FCC Construccion din Spania. Podul va avea două benzi rutiere pe fiecare sens de mers, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

Podul peste Dunăre între Calafat şi Vidin va avea un trafic estimat de 100.000 de vehicule în primul an de la punerea în funcţiune, urmând ulterior ca traficul să crească.

Singurul pod peste Dunăre între Bulgaria şi România şi pe care se poate circula în prezent este cel de la Giurgiu-Ruse, care a fost finalizat în 1954.

Citește și: