Andi Manciu - Mediafax
683 vizualizări 12 dec 2014

Iniţial, Victor Ponta a motivat amânarea şedinţei de Guvern în care trebuia finalizat bugetul pe anul 2015, arătând că decalarea a avut drept cauză îndeplinirea procedurii de introducere a datelor în sistem.

Ulterior, Ponta a fost întrebat de ce a fost dat publicităţii proiectul bugetului de stat pe anul 2015 de către Ministerul de Finanţe dacă acesta nu era finalizat, fiind necesară ”introducerea datelor în sistem”.

”Vă răspunde domnul ministru Vâlcov, cred că v-a răspuns deja la această întrebare. Dar dacă nu-l credeţi sau simţiţi nevoia, îl întrebaţi încă o dată”, a replicat premierul.

Pe de altă parte, Ponta a susţinut că va răspunde întrebărilor Opoziţiei în privinţa bugetului pe 2015 săptămâna viitoare în Parlament, ”probabil marţi sau miercuri”.

”Imediat ce este finalizat proiectul, pentru că este un proiect, nu este o decizie, decizia aparţine doar Parlamentului, voi adresa rugămintea tuturor grupurilor parlamentare, începând cu cele care susţin Guvernul dar şi cu cele din opoziţie, ca împreună cu domnul ministru Vâlcov să avem o prezentare, să răspundă la întrebări. Pentru că eu cred că există întrebări la care avem răspunsuri”, a spus Ponta.

Guvernul a amânat şedinţa destinată aprobării proiectului de buget pe 2015 din motive tehnice legate de închiderea pe cifre a unor poziţii de filă bugetară, guvernanţii constatând, vineri dimineaţa, că "s-au strecurat" unele erori la introducerea datelor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. "Introducerea datelor a fost încheiată vineri dimineaţa, la ora 5.00, iar după ora 9.00, când situaţia a fost verificată centralizat, s-a constatat că s-au strecurat unele erori", au arătat sursele.

În acelaşi timp, reprezentanţii Guvernului transmit că amânarea este cauzată de faptul că nu a fost încheiată procedura de introducere a datelor în sistem de către toate ministerele şi autorităţile. "Este o situaţie tehnică, dar bugetul nu poate fi transmis la Parlament cu anexe incomplete", susţin reprezentanţii Guvernului.

Citește și: