Corina VÂRLAN
102258 vizualizări 29 dec 2011

După o prezenţă de 14 ani în Bolivia, reprezentanţii lanţului de restaurante McDonald's sunt forţaţi să închidă şi cele opt restaurante rămase în trei mari oraşe ale ţării, La Paz, Cochabamba şi Santa Cruz de la Sierra, informează Pravda.

Astfel, Bolivia va fi prima ţară din America Latină în care nu va mai exista niciun restaurant al lanţului McDonald's şi prima ţară din lume unde compania este nevoită să îşi încheie activitatea după peste un deceniu în care a înregistrat pierderi.

Eşecul McDonald's a devenit subiectul unui documentar - "De ce a dat faliment McDonald's în Bolivia"- în care se explică motivele care i-au determinat pe bolivieni să prefere alte feluri de mâncare în locul hamburgerilor.

Documentarul include interviuri cu bucătari, sociologi, nutriţionişti şi istorici al căror principal argument este acela că mentalitatea bolivienilor este cea care îi face să respingă acest timp de mâncare.

Toate elementele indică faptul că modul de preparare a mâncării de tip fast food este opus celui din concepţia boliviană. Aici, pe lângă gust, mâncarea trebuie pregătită cu grijă şi în condiţii de igienă. De asemenea, un bolivian apreciază un fel de mâncare după timpul de care a fost nevoie pentru pregătirea lui. Astfel, americanii au ajuns la concluzia că fastul-food-ul nu este potrivit pentru bolivieni.

Citește și: