184 vizualizări 18 aug 2019

„Am văzut atacurile apărute în spaţiul public. Această rectificare e una pozitivă, pentru că foarte mulţi au discutat doar despre reducerile de buget pe anumite ministere, dar am văzut foarte puţini care au discutat despre o rectificare pozitivă. Mai mult decât atât. Au luat în calcul numai faptul că s-a tăiat pe anumite ministere şi o să iau Ministerul Educaţiei, pentru că este un minister de interes, că s-a tăiat pe Ministerul Educaţiei, dar nimeni nu a spus că anul acesta avem o alocare bugetară cu 45,4% mai mare decât anul trecut. Nimeni nu a spus că este pentru prima dată când PIB depăşeşte 1.000 de miliarde de lei. Depăşim estimarea pe care am făcut-o. Noi am făcut o estimare de 1.022 de miliarde şi ne ducem la 1.031 de miliarde. Deci mult, mult mai mare. Au luat fiecare cum le-a convenit aceste cifre”, a afirmat Viorica Dăncilă, duminică, la Antena 3.

Premierul a mai explicat că la Ministerul Educaţiei au existat bani care nu au fost cheltuiţi, motiv pentru care, la rectificarea bugetară, a fost decisă realocarea sumele către alte zone în care era nevoie de bani.

„Legat de anumite reduceri la ministere de interes. Au fost bani care nu au fost cheltuiţi şi o să mă refer din nou la Ministerul Educaţiei. Avem programul «Merg la şcoală», un program care încă nu a fost implementat, nu au făcut demersurile necesare pentru ca acest program să fie implementat şi atunci ce era să facem? Să lăsăm fondurile acolo, pe care nu le puteau cheltui, în loc să le redirecţionăm către alte ramuri unde chiar aveam nevoie de fonduri?”, a completat Dăncilă.

Şeful Executivului a mai spus că mulţi nu vorbesc despre faptul că Guvernul şi-a respectat promisiunile, cum ar fi creşterea punctul de pensie de la 1 septembrie sau creşterea pensiei minime, ci doar despre reducerile de fonduri la ministere.

„Mai mult toţi au dat aceste cifre că am redus bugetul pe aceste ministere, dar nimeni nu a spus că ne ţinem promisiunile, că la 1 septembrie creştem punctul de pensie, că vom creşte pensia minimă, că dacă la un minister vor reveni la un program, cum e cel de la Educaţie sau în altă parte, în a doua rectificare vom aloca fondurile necesare astfel încât programul respectiv să poată fi implementat. Acolo unde avem nevoie de o suplimentare a fondurilor la a doua rectificare vom face acest lucru”, a conchis premierul.

Citește și: