699 vizualizări 14 sep 2019

„Pentru că ne dorim într-adevăr să asigurăm confortul acestei ţări, prin realizarea veniturilor bugetare planificate, din acest punct de vedere suntem pe un trend pozitiv. Încasările din primele 8 luni ale acestui an sunt cu peste 20 de miliarde mai mari decât cele realizate în perioada similară a anului precedent. Un lucru important este că şi conformarea contribuabililor cu privire la obligaţiile fiscale a crescut. De asemenea, 20 de miliarde în plus au fost declarate faţă de anul precedent. Rambursările de TVA au crescut cu peste un miliard. Deci trendul este pozitiv”, a declarat Mirela Călugăreanu, sâmbătă, la Antena 3.

Preşedintele ANAF a mai spus că rezultatele acţiunilor derulate de cei de la departamentul antifraudă au fost foarte bune în acest an.

„În legătură cu rezultatele acţiunilor derulate de colegii de la antifraudă în cursul acestui an, „Demetra”, „Integrum” şi alte acţiuni specifice, pot să vă comunic că au fost rezultate semnificative. Sancţiunile aplicate, confiscări, amenzi şi alte asemenea, s-au ridicat la încasarea a 75.000.000 de lei”, a conchis Călugăreanu.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) şi inspectorii Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) au început la nivel naţional acţiunea „Demetra”, în cadrul căreia verifică integral circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor. De asemenea, DGAF a lansat în martie operaţiunea „Integrum”.

 

Citește și: