Tudor Ionescu
897 vizualizări 24 iul 2018

În ceea ce priveşte teritoriul european, estimările Carlson Wagonlit Travel arată o creştere a preţurilor în Europa de Vest de 4,8%. Cele mai mari creşteri de preţuri vor avea loc în Norvegia (creştere de 11,5%), Germania (7,3%), Franţa (6,9%) şi Spania (6,7%).

În schimb, în Europa de Est şi în Orientul Mijlociu tarifele ar putea scădea cu 2,3%, iar în Africa cu 2%.

Potrivit studiului, în România preţul biletelor de avion ar putea scădea cu 2,3% din 2019.

În regiunea Asia-Pacific ar urma să fie înregistrate majorări ale preţurilor cu 3,2%. Ţările care vor înregistra cele mai mari creşteri ar urma să fie Noua Zeelandă (7,5%) şi India (7,3%). În plus, până în 2020, China ar putea deveni cea mai mare piaţă a zborurilor aeriene din lume, pentru a fi depăşită de India în 2025. În ceea ce priveşte Japonia, se anticipează o scădere a tarifelor, de 3,9%, datorită suplimentării capacităţii de zbor datortiă apropierii Jocurilor Olimpice de Vară din 2020.

În America de Sud, preţurile o să scadă, în medie, cu 2%. În Mexic, de exemplu, tarifele vor fi cu 0,1% mai mici, iar în Columbia cu 1,2%. Chile va înregistra, însă, o creştere destul de mare, de 7,5%.

În sfârşit, preţurile din America de Nord ar putea creşte cu 1,8% pe fondul unei reduceri a capacităţii şi a unui potenţial război comercial între Statele Unite şi principalii săi parteneri şi din cauza răspândirii protecţionismului în general.

sursă foto: HEPTA

Citește și: