Loredana VOICULESCU
8470 vizualizări 20 iul 2015

Românii au cumpărat prin programul Prima Maşină doar 70 de maşini din aprilie, la demararea programului, şi până în prezent. 

Spre comparaţie, prin programul Rabla au fost vândute în acest an 10.000 de autoturisme, chiar dacă a început în acest an mai târziu decât Prima Maşină.

Astfel, din cei 350 de milioane de lei, cât este plafonul pentru acest an de acordare a garanţiilor în cadrul programului Prima Maşină, până acum Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat garanţii totale de 1,18 milioane de lei. Presupunând că actualul ritm de acordare a garanţiilor se va menţine, până la sfârşitul anului se vor utiliza doar 2,36 milioane de lei, adică 0,67% din toţi banii alocaţi.

Băncile "concurează" programul

În plus, unele dintre băncile comerciale înscrise în program şi-au pus la punct produse similare prin care cei interesaţi îşi pot lua maşină, în 2-3 zile, cu o rată mai mare cu doar 20 de lei faţă de programul Prima Maşină.

Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, a declarat pentru gândul că programul Prima Maşină nu îşi atinge scopul pentru care a fost creat.

“Nu-şi atinge scopul pentru care a fost creat. Sunt doar 38 de maşini în curs de comercializare (în prezent sunt 70 de garanţii aprobate, potrivit celor mai recente informaţii de la FNGCIMM - n.n.). Timpul de rambursare a creditului se doreşte de 7 ani, nu 5 ani, dobânda nu este stimulatoare. Spre comparaţie, programul Rabla se apropie de 10.000 de maşini vândute în acest an, cu toate că a demarat mai târziu  decât programul <<Prima Maşină>>”, spune Constantin Stroe.

Producătorii auto au dezvăluit că au fost trimise propuneri la Ministerul Economiei pentru a face ca programul să meargă mai bine.

“Trebuie modificări în sensul eficientizării programului. Există formularistică, multă birocraţie. Prin <<Prima Maşină>>, cumpărătorul are avantaje extrem de mici astfel încât acest program să meargă”, este de părere Constantin Stroe.

Preşedintele director general al Dacia, Nicolas Maure, declara, în urmă cu aproape o lună, că programul "Prima maşină" ar trebui să aibă o perioadă de creditare mai mare, iar ratele dobânzilor să fie mai mici.

"Trebuie să continuăm cu înlocuirea maşinilor vechi. S-a discutat despre programul «Prima maşină», dar pentru aceasta trebuie să găsim soluţii de creditare pentru persoanele fizice. Ştim cu toţii că, de la criza din 2008, oamenii au devenit reticenţi în a-şi lua credite privind bunurile durabile. Pentru ei trebuie să găsim soluţii de prelungire a ratei de rambursare şi de reducere a dobânzilor. Trebuie să-i convingem pe utilizatori că este mult mai bine să-şi cumpere o maşină nouă, în loc de una veche, atât în ceea ce priveşte costul, cât şi siguranţa şi impactul asupra mediului", a spus Maure.

Ministerul Economiei analizează “propuneri de stimulare a programului” venite din partea producătorilor auto

Reprezentanţii Ministerului Economiei consideră că "este prematură" evaluarea rezultatelor programului, invocând faptul că acesta a început abia la începutul lunii aprilie. Cu toate acestea ei admit că în prezent la ministerul Economiei se analizează “propuneri de stimulare a programului” venite din partea producătorilor auto.

O evaluare realistă a rezultatelor obţinute va putea fi realizată după aproximativ un an de la implementare. Industria auto şi-a arătat tot sprijinul pentru ca acest program să aibă rezultatele dorite. De altfel, reprezentanţii industriei au trimis la Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului o serie de propuneri de stimulare a programului. Aceste propuneri sunt în prezent în analiză, urmând ca până la sfârşitul lunii să fie organizată la minister şi o întâlnire cu producătorii şi dealerii auto”, se arată în răspunsul trimis gândul de Ministerul Economiei.

Dealer auto: “Dosarul stă o lună şi jumătate la Fond. Nu ştiu ce verifică atât timp”

Lucia Ştefan, director de vânzări la Rădăcini Motors – Vitan, consideră că programul Prima Maşină “nu a funcţionat foarte bine”, fiind de părere că este prea multă birocraţie, iar la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri dosarele pentru aprobarea garanţiei stau o lună - o lună şi jumătate până să primească garanţia.

“Din păcate programul Prima Maşină nu a funcţionat foarte bine. Contractele noastre le avem prin Alpha Bank. Alpha a pus la dispoziţia clienţilor un produs similar, a cărui rată este cu doar 20 de lei mai mare decât la programul Prima Maşină”, a declarat pentru gândul Lucia Ştefan.

Dealerul spune că în cadrul programului Prima Maşină clientul este constrâns să aleagă un asigurator din cei agreaţi de bancă pentru a-şi face o poliţă Casco fără franşiză. La produsul similar oferit de bancă, clientului i se permite să aleagă orice asigurator de pe piaţă, iar încheierea unui Casco nu este obligatorie, ci este doar recomandată.

Un alt dezavantaj al programului Prima Maşină  perioada lungă până la aprobarea garanţiei. “La Prima Maşină aprobarea dosarului durează o lună - o lună şi jumătate. Nu ştiu ce verifică atât. În această perioadă s-a schimbat cursul valutar, clienţii au avut de pierdut. La produsul similar aprobarea dosarului durează 2 zile”, spune dealerul auto.

În replică, reprezentanţii FNGCIMM neagă că dosarele ar sta la ei o lună, ci doar patru zile, atât cât se prevede în legislaţie. 

Oficialii Fondului de Garantare ne-au transmis că "toate dosarele corect şi complet întocmite care au fost transmise fondului au fost aprobate în circa patru zile, conform termenului prevăzut în procedura de acordare a acestui tip de garanţie. 

"Eventuala percepţie privind întârzieri în aprobarea solicitărilor de garantare, cel mai probabil este creată de câteva situaţii punctuale, rare, când dosare neconforme procedurii au fost returnate băncilor spre corecta şi completa întocmire", menţionează reprezentanţii FNGCIMM. 

Dealer auto: "My God, doar 70 de maşini? Noi fără Remat am fi morţi"

După ce a aflat că la nivel naţional au fost aprobate până în prezent 70 de garanţii, unul din dealerii auto nu şi-a ascuns uimirea.

„My God, doar 70 de maşini în toată ţara? De fapt merge treaba ca la stat: încet, încetişor şi deloc”, zâmbeşte dealerul auto, care recunoaşte că cele mai multe vânzări către persoane fizice sunt făcute prin programul Rabla. “Noi am fi morţi fără Remat, iar programul Rabla trebuie să continue”, arată dealerul.

Şi ceilalţi dealeri auto contactaţi de gândul se arată nemulţumiţi de cum funcţionează Prima Maşină.

Cristian Preoteasa, director de vânzări la Brady Auto Center, spune că nu a vândut nici o maşină prin programul guvernamental.

“Finanţatorul cu care lucrăm a decis să nu participe la Program, considerând că este foarte multă birocraţie, iar dobânda oferită este la nivelul pieţei. Finanţatorul a oferit o dobândă asemănătoare cu cea din programul Prima Maşină şi are propria ofertă”, a declarat pentru gândul Cristian Preoteasa.

Preoteasa mai arată că Programul Rabla a mers mai bine ca anul trecut. “Noi am vândut cu 7% mai multe maşini prin Rabla, faţă de anul trecut. De ce? Relaxarea finaciară a persoanelor fizice a fost mai mare ca anul trecut, coroborat cu oferta noastră foarte bună”, crede el.

Şi administratorul dealerului auto Auto Roma din Braşov spune că nu a vândut nici o maşină prin programul Prima Maşină.

“Dobânda nu este tentantă, iar pe om dobânda îl interesează. Nu am vândut nici o maşină cu programul Prima Maşină”, a declarat pentru gândul administratorul Auto Roma din Braşov.

70 de maşini în 2,5 luni

Până la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul Programului Prima Maşină au fost acordate 70 de garanţii, în valoare totală de peste 1,18 milioane de lei.

Valoarea medie a garanţiei acordate în cadrul programului este de circa 17.000 lei, potrivit unor infoarmaţii primite de gândul de la FNGCIMM. Finanţatorii participanţi în cadrul Programului sunt:  ALPHA BANK ROMANIA SA, BANCA COMERCIALA INTESA SANPAOLO ROMANIA, BANCA ROMANEASCA, BANCA TRANSILVANIA SA, BCR, BRD, CEC BANK SA, COMSIG LEASING IFN, BANCA CENTRALA COOPERATISTA CREDITCOOP, ING BANK N.V. AMSTERDAM, MERCEDES-BENZ LEASING ROMANIA IFN si RCI LEASING ROMANIA IFN.

Beneficiarii garanţiilor acordate până în prezent au reşedinţa în 26 de judete, judeţele din care provin cei mai mulţi dintre beneficiari fiind Bucureşti, Prahova, Braşov, Argeş şi Ilfov.

Până în prezent, in cadrul programului au fost achiziţionate autoturisme Dacia, Renault, Hyundai, Opel, Toyota, Mitsubishi, Ford, Kia, Nissan şi Volkswagen, autoturismele marca Dacia conducând detaşat în topul preferinţelor beneficiarilor, potrivit informaţiilor furnizate gândul de FNGCIMM.

La întrebarea cum explică faptul că programul nu s-a bucurat de succesul scontat de autorităţi, reprezentanţii Fondului de Garantare ne-au transmis că programul are un “istoric nerelevant”.

“Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi (Prima maşină) a fost operaţionalizat la începutul lunii aprilie a anului 2015, istoricul derulării acestuia fiind nerelevant sub aspectul predictibilităţii evoluţiei sale ulterioare”, se arată în răspunsul transmis de FNGCIMM.

Fondul de Garantare: “Ne propunem să invităm finanţatorii parteneri pentru a avea o discuţie privind evoluţia programului”

Reprezentanţii Fondului de Garantare admit că vor să cheme băncile pentru o discuţie despre program.

“Urmărim constant evoluţia programului şi, în această etapă, ne propunem să invităm finanţatorii parteneri pentru a avea o discuţie privind evoluţia programului. Este necesar să cunoaştem dacă partenerii nostri se confruntă cu dificultăţi, şi sigur să găsim împreună soluţii pentru a da un imbold programului.  De asemenea, menţinem legătura şi avem o bună colaborare cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA)”, se arată în răspunsul de la APIA.

“Aşa cum Programul Prima Casă a înregistrat o creştere de 40% în anul 2015, comparativ cu anul 2014, avem încredere că vom fi în măsură să derulăm cu succes şi Programul Prima Maşină şi că vom aduce orice îmbunătăţiri sunt necesare pentru a creşte impactul acestuia”, se arată în răspunsul primit de gândul.

Premierul Victor Ponta declara, în octombrie 2014, că şi-ar dori ca beneficiarii programului "Prima Maşină" să opteze pentru un autoturism fabricat în România.

„Dacă am lansat Programul «Prima Maşină», îmi doresc foarte mult ca mai multe familii de tineri să poată să-şi cumpere maşină. Nu am voie să pun restricţii, dar am voie să spun că îmi doresc să-şi cumpere o maşină fabricată în România. E o dorinţă, nu e o obligaţie. Dacă tot mă duc în vizită la Dacia, şi mă duc cu o Dacia, nu cu o maşină germană, dacă tot mă duc în vizită la Ford la Craiova, tot cu o maşină românească, mi-aş dori ca tinerii care îşi cumpără prima maşină cu programul să-şi cumpere o maşină fabricată în România, de români, cu materiale cât mai multe româneşti şi apoi să vină la centrele RAR, să nu trebuiască să stea la cozi, să piardă timp şi nervi şi să îşi obţină documentele cât mai repede posibil", a spus în octombrie anul trecut Victor Ponta, citat de Mediafax.

Conform Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice pot achiziţiona un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim 50%, costul finanţării având o marjă maximă de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M).

Pot beneficia de program persoanele care la data solicitării creditului au vârsta minimă de 18 ani şi care nu au mai deţinut în proprietate un autoturism nou, nu înregistreză restanţe la plata altor credite bancare şi nu au obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat.
Potenţialii beneficiari trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o poliţă de asigurare de tip CASCO, pe toată durata de valabilitate a garanţiei. Autoturismul cumpărat prin program trebuie să îndeplinească cel puţin cerinţele minime ale standartului Euro 5, iar preţul de achiziţie nu depăşeşte 50.000 de lei , la care se adaugă TVA, după caz. Împrumuturile vor reprezenta maxim 95% din preţul de achiziţie al maşinii cu TVA.

Programul Prima Maşină are un plafon de 350 milioane lei pentru anul 2015, în vederea emiterii de garanţii pentru achiziţionarea de autoturisme noi.

Anul trecut, vânzările de maşini au depăşit 100.000 de unităţi, estimările pentru 2015 indicând un nivel de circa 125.000.

Citește și: