56 vizualizări 12 apr 2011

Intel va lansa, marţi, la Beijing, primul său cip destinat tabletelor PC, în încercarea de a prelua din cota de piaţă a companiei britanice ARM, ale cărei produse sunt incluse în majoritatea aparatelor smartphone şi tabletelor, relatează Financial Times.

Cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial anticipează că "Oak Trail", primul produs al nou-formatului grup de lucru pentru netbook-uri şi tablete, va fi inclus, din mai, în peste 35 de aparate, inclusiv unele produse de Fujitsu şi Lenovo.

Intel are de mult timp o poziţie dominantă pe piaţa procesoarelor destinate computerelor desktop şi notebook, dar nu este încă prezent pe segmentul cipurilor pentru smartphone şi tablete, aparate care au un impact asupra cererii de PC-uri.

Intel a încercat anul trecut, fără succes, să intre pe piaţa smartphone cu un cip numit "Moorestown". Niciun producător de aparate smartphone nu a ales să folosească acest cip, considerat prea mare şi consumator de energie.

Doug Davis, director general al noului grup, a declarat, luni, că cipul "Oak Trail" include "îmbunătăţiri arhitecturale care conferă o durată de viaţă mai lungă a bateriilor şi performanţe mai bune".

Vânzările mondiale de PC-uri sunt aşteptate să crească cu 50% în acest an, iar cele de tablete de aproape patru ori, potrivit analiştilor.

În schimb, livrările de PC-uri vor avansa cu numai 10% comparativ cu anul 2010.

Anca Dumitrescu, anca.dumitrescu@mediafax.ro

Citește și: