Laura Petrescu
3345 vizualizări 10 aug 2018

Homeland Properties, o firmă care se ocupă de investiţii imobiliare încearcă să vândă Rafinăria Steaua Română din Câmpina, intrată anul trecut în insolvenţă. În căutare de clienţi, anunţul de vânzare a fost postat inclusiv pe site-ul olx.ro, unde românii vând tot felul de obiecte - de la chilipiruri până la maşini sau vile de lux. Preţul postat pe internet este de 10.300.000 de euro, dar se mai poate negocia.

Homeland Properties vinde Rafinăria din Câmpina pe olx

“Rafinaria este un complex industrial ce include un sector de producţie şi livrare produse petroliere şi un sector de producţie şi distribuiţie utilităţi,” scrie în anunţul postat pe olx. ”Instalaţiile pentru rafinarea ţiţeiului existente în incinta sunt:

Instalaţie distilare atmosferică şi în vid DAV - capacitate 400.000 t/an;

Instalaţie distilare în vid DV - capacitate de proiect 138.000 t/an;

Instalaţie fabricare parafină - capacitate 15.000 t/an;

Instalaţie de amestecare finisare produse expediate.

Instalaţiile pentru producerea şi distribuşia utilitati sunt:

Instalaţie demineralizare - capacitate proiect 2 linii x 80 mc/h;

Instalaţii de alimentare cu apă şi producere abur - 2 cazane 25t/h abur supraîncălzit şi 1 cazan 17t/h abur saturat;

Instalaţie produse speciale - ape reziduale - debit 750 mc/h.

Vânzarea se face în reorganizare, prin negociere directă”.

Contactat de corespondentul Mediafax, reprezentantul Homeland Properties declară că reprezintă un creditor şi confirmă că anunţul este real, iar rafinăria este de vânzare. Totuşi, directorul Rafinăriei Steaua Română, Nicolae Matei nu ştie nimic.

”Nu ştiu că s-ar vinde. Noi suntem în insolvenţă, în perioada planului de reorganizare stabilit în decembrie 2017. Avem administrator judiciar. Sunt câteva mijloace fixe şi proprietăţi, scoase la vânzare, conform planului de reorganizare, dar nu ştiu de rafinărie”, a declarat Matei.

Rafinăria Steaua Română are, la ora actuală, 62 de angajaţi şi produce combustibil. Este situată în oraşul Câmpina şi ocupă o suprafaţă de 49,6 ha. A fost înfiinţată în anul 1895.

 

Citește și: