51 vizualizări 21 ian 2010

Recuperatorii de creanţe au colectat în ultima lună a anului trecut sume de două ori mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008. Cele mai mari rate de succes s-au înregistrat în ce priveşte colectarea datoriilor pe care le au românii la companiile de telefonie mobilă.

"Comparativ cu anul trecut, în decembrie, sumele colectate s-au dublat, dar acest lucru este datorat şi creşterii numărului de cazuri primite spre recuperare", ne-a declarat Alexandra Rusen, coordonatorul departamentului persoane fizice în cadrul Coface România. Astfel, în ultima lună din an, mulţi dintre cei cu restanţe la mobil au făcut eforturi să îşi achite cât mai mult din datorii. În schimb, în luna cadourilor, cei cu restanţe la bănci, la societăţile de leasing sau la utilităţi au scos mai greu bani pentru a-şi achita din plăţi. "Comparativ cu luna noiembrie, în decembrie anul trecut am înregistrat scăderi de 10% ale sumelor colectate în sectorul bancar şi la instituţiile financiare nebancare, la utilităţi au fost scăderi de 30%, dar am înregistrat şi o creştere a sumelor colectate, pe telecom, de aproximativ 35%", ne-a declarat Bogdan Roşu, director vânzări şi marketing la EOS KSI. În decembrie, reprezentanţii firmelor de recuperare declarau pentru Gândul că activitatea lor continuă şi între sărbători. "Activitatea în luna decembrie a fost aceeaşi ca şi în orice altă lună din an, cu excepţia zilelor libere legale. Au fost transmise somaţii de plată şi s-au contactat telefonic debitori", ne-a declarat Alexandra Rusen.

Pe de altă parte, statisticile EOS arată că anul trecut, faţă de anul 2008, suma medie lunară achitată de către un debitor a scăzut cu aproximativ 40%, de la aproximativ 500 lei în 2008 la aproximativ 300 lei în 2009, pe fondul scăderii veniturilor debitorilor.

Se pregătesc de dat şi mai multe telefoane

La ce se aşteaptă companiile de colectare pentru acest an? "Numărul datornicilor, atât firme şi persoane fizice, va continua să crească. În plus, segmentul de datorii de calitate redusă - cu întârzieri de 60-90 zile - va continua să se majoreze, fiind necesare astfel acţiuni mai multe şi mai rapide, precum scrisori şi telefoane. Acest lucru va duce la majorarea costurilor necesare", a mai spus Bogdan Roşu. Acesta a mai adăugat că rău-platincii vor afecta indirect bun-platnicii, pentru că datoriile sunt reflectate în costurile creditelor. "Întrucât şansele de recuperare sunt mai mici, sunt din ce în ce mai mulţi debitori care şi-au pierdut locul de muncă şi care nu mai au posibilitatea financiară să îşi acopere ratele, credem că în perioada următoare tot mai mulţi creditori vor apela la vânzarea de creanţe", a mai spus Rusen. Aceasta a confirmat că şi în luna decembrie Coface a primit din partea băncilor cereri de ofertă pentru cumpărarea de creanţe, dar numărul lor s-a încadrat în media anului.

Citește și: