Loredana VOICULESCU
16026 vizualizări 9 aug 2013

Gruia Stoica, patronul Grampet Group, a declarat pentru gândul că are “o parte” din cele 202 milioane de euro pe care GFR trebuie să îi achite pentru pachetul de 51% din CFR Marfă. Pentru restul, spune el, Grupul se comportă ca “orice societate serioasă din lume, care nu stă pe teancuri de bancnote cash şi care implică instituţiile financiare atunci când face o achiziţie de anvergură”, adăugând că negociază cu partenerii de pe marile pieţe de capital din lume modul de finanţare pentru CFR Marfă.

“Am tratat cu maximă seriozitate acest demers. Ceea ce ne-ar fi ajutat în această perioadă ar fi fost să nu fim nevoiţi să adaptăm povestea Meşterului Manole în relaţia cu finanţatorii şi cu instituţiile financiare internaţionale”, mai spune Gruia Stoica în răspunsurile trimise gândul pe email, după ce a declinat solicitarea gândul pentru un interviu faţă în faţă.

Întrebat care sunt motivele pentru care nu merge sa semneze contractul pentru preluarea CFR Marfa, Gruia Stoica spune că aşteaptă derularea “tuturor paşilor stabiliţi prin anunţul de privatizare şi caietul de sarcini”.

Potrivit lui Stoica, în 2012 Grampet Group a avut active auditate de 410 milioane de euro.

Stoica mai spune că nu a dorit să fie prins la mijloc într-un război politic, dar constată că "am devenit câmpul de bătălie".

"Noi nu ne-am jucat. Dorim să semnăm contractul, să încheiem această privatizare, să rentabilizăm CFR Marfă, nu ne interesează niciun fel de câştig din buzunarul cetăţenilor", adaugă patronul GFR. 

GFR a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Deocamdată, contractul de privatizare nu a fost semnat. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au o dispută privind privatizarea companiei, Băsescu cerând ca Ponta să îşi asume responsabilitatea privatizării, iar primul-ministru solicitând avizul CSAT.

După ce Grampet Group a transmis, recent, într-un comunicat, că îşi rezervă dreptul ca să îşi apere în justiţie "reputaţia comercială şi cea  personală a acţionariatului, împotriva oricăror declaraţii publice răuvoitoare şi nesusţinute cu probe şi argumente irefutabile" şi după cea mai recentă ieşire publică a preşedintelui Băsescu care şi-a reafirmat scepticismul cu privire la capacitatea Grampet de a plăti cele 202 milioane euro pentru CFR Marfă, gândul l-a întrebat pe patronul GFR dacă ia calcul chemarea în faţa instanţei a preşedintelui Băsescu pentru declaraţiile sale din ultima perioadă în ce priveşte grupul Grampet. Ce a răspuns Gruia Stoica la această întrebare, dar şi la altele, puteţi citi în interviul de mai jos.

Gândul: Care sunt motivele pentru care nu mergeţi să semnaţi contractul pentru preluarea CFR Marfă?

Gruia Stoica: Aşteptăm derularea tuturor paşilor stabiliţi prin anunţul de privatizare şi caietul de sarcini. Deocamdată, noi ne-am respectat toate obligaţiile asumate în cadrul privatizării, printre care şi depunerea garanţiei de 10 milioane de euro pe care am pus-o la dispoziţia vânzătorului. Până acum ne-am achitat de toate obligaţiile asumate.

Gândul: GFR dispune de cei 202 milioane de euro pentru preluarea a 51% din actiunile CFR Marfa?

Gruia Stoica: Pentru că tot s-au făcut speculaţii extrem de multe şi extrem de deplasate despre capacitatea noatră de plată, vreau să vă furnizez în exclusivitate informaţia că Grampet Group a avut în 2012 active de 410 milioane de euro, conform auditului consolidat la nivel de grup realizat de Ernst&Young. Şi aceasta reprezintă doar limita de jos a evaluării, fiind vorba doar despre valoarea contabilă şi nu despre valoarea comercială  a acestor active, care este mult mai mare. După cum se vede, este vorba despre o companie solidă din punct de vedere financiar, bancabilă, şi mai mult decât atât, şi-a plătit toate obligaţiile către bugetul de stat, este cu salariile la zi, îndeplinidu-şi în acelaşi timp toate planurile de investiţii pe care şi le-a propus în ultimii ani, chiar dacă au fost ani de criză. Având în vedere toate acestea, considerăm că finanţarea privind acest proiect nu reprezintă o problemă, dovadă fiind şi faptul că pentru privatizările din Croaţia şi Bulgaria nu am avut niciun fel de probleme.

Aşa cum am spus încă din seara zilei în care oferta noastră a fost declarată câştigătoare: avem o parte din bani, iar pentru restul ne comportăm ca orice societate serioasă din lume, care nu stă pe teancuri de bancnote cash şi care implică instituţiile financiare atunci când face o achiziţie de anvergură. În prezent, negociem cu partenerii noştri de pe marile pieţe de capital din lume modul de finanţare pentru CFR Marfă. Am tratat cu maximă seriozitate acest demers. Ceea ce ne-ar fi ajutat în această perioadă ar fi fost să nu fim nevoiţi să adaptăm povestea Meşterului Manole în relaţia cu finanţatorii şi cu instituţiile financiare internaţionale. Peste zi, în loc să avansăm discuţiile din ce în ce mai mult, noi a trebuit să reparăm ceea ce fusese dărâmat cu o seară înainte. Finanţatorii sunt foarte atenţi la semnalele primite, mai ales într-o perioadă economică precum cea pe care o traversăm. Şi ei se uită la televizor, şi ei citesc ziarele, şi au reacţii ca toţi oamenii.

Gândul: GFR ia in calcul sa faca uz de dreptul de a cere daune statului roman avand in vedere ca procedura privatizarii CFR Marfa nu a fost dusă la indeplinire?

Gruia Stoica: GFR a tratat mereu responsabil şi serios această privatizare şi relaţia cu statul român. Am făcut acest lucru atunci când am luat decizia să participăm la privatizare ca un investitor strategic, cu mize naţionale şi regionale în eficientizarea transportului feroviar de marfă. Am fost serioşi şi responsabili în cadrul negocierilor cu Ministerul Transporturilor şi am pus angajamentele internaţionale ale României la loc de frunte, ca o societate românească care înţelege să-şi ia în serios rolul de lider. Noi nu ne-am jucat. Dorim să semnăm contractul, să încheiem această privatizare, să rentabilizăm CFR Marfă, nu ne interesează niciun fel de câştig din buzunarul cetăţenilor – adică inclusiv al nostru, pentru că şi noi tot în această ţară trăim şi tot aici plătim taxe şi impozite.

Gândul: Preşedintele Basescu a spus recent că dacă nu aveţi semnat contractul pentru CFR Marfă, nu puteţi face rost de la bănci de suma pentru preluarea CFR Marfă.

Gruia Stoica: Nu doresc să intru în polemică cu nimeni. De aceea m-am şi ferit să fac declaraţii în această perioadă. Nu am vrut să fiu prins la mijloc într-un război politic, deşi se pare că am devenit câmpul de bătălie. Ceea ce v-am spus însă mai devreme rămâne valabil: am impresia că este vorba despre povestea lui Manole adaptată la finanţe. Ce clădim într-o zi, trebuie să reclădim în ziua următoare. Singura problemă este că “Ana lui Manole” în acest caz riscă să fie cei 9.000 de angajaţi ai GFR – şi ceilalţi 11.000 ai CFR Marfă. Având în vedere miza strategică, înţelegem preocuparea autorităţilor pentru transparenţa procesului şi seriozitatea cumpărătorului. Toate zvonurile şi acuzaţiile nefondate din această perioadă au adus însă daune nemeritate reputaţiei noastre interne şi internaţionale, îngreunând procesul de negociere cu finanţatorii.

Gândul: Luaţi în calcul chemarea in faţa instanţei a preşedintelui Băsescu pentru declaraţiile făcute de acesta de-a lungul ultimelor săptămâni în ce priveste grupul Grampet şi persoana dvs?

Gruia Stoica: Noi preferăm să ne concentrăm pe îndeplinirea obligaţiilor asumate şi pe încheierea tranzacţiei privind CFR Marfă. Suntem convinşi că timpul va demonstra seriozitatea noastră şi că toate instituţiile statului îşi doresc ca privatizarea să fie un succes, iar toată lumea va înţelege beneficiile câştigării licitaţiei de către o companie românească, care a pus tricolorul în 10 ţări până în prezent şi care are proiecte ambiţioase de dezvoltare a economiei româneşti şi a dimensiunii strategice a ţării noastre, şi care se află într-o poziţie privilegiată între Comunitatea Europeană şi ţările asiatice.

 

 

 

Citește și: