Nicolae Oprea
980 vizualizări 16 oct 2018

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află un nou proiect care prevede o rectificare a bugetului municipalităţii pe 2018.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, ”unele instituţii solicită rectificarea bugetelor în sensul diminuării alocaţiilor/subvenţiilor de la bugetul local”.

Astfel, Administraţia Străzilor propune o diminuare a bugetului cu 153,7 milioane de lei, în timp ce Administraţia Spitalelor solicită o tăiere de 47,8 milioane de lei.

De asemenea, mai multe teatre solicită diminuări ale bugetelor pe anul 2018, precum Teatrul Metropolis, Teatrul Maca, Odeon, Ţăndărică sau Nottara.

Pe de altă parte, proiectul de rectificare prevede suplimentarea bugetelor pentru alte instituţii. De exemplu, CREART ar putea avea un buget majorat cu 464.000 de lei. Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, care are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse şi servicii culturale diverse: festivaluri naţionale şi internaţionale, concursuri, expoziţii, târguri, seminarii, concursuri de educaţie civică, ateliere de creaţie cultural-artistică.

O sumă importantă, de peste 70 de milioane de lei va merge, aşa cum se prevede în proiect, la instituţii care se încadrează în domeniul ”Cultură, recreere şi religie”.

Consilierul municipal Nicuşor Dan critică pe Facebook modul în care primarul general Gabriela Firea vrea să rectifice bugetul pe 2018.

 

Citește și: