Ioan Dornescu - Mediafax
396 vizualizări 31 mar 2015

Printre rutele reluate se numără Braşov - Bucureşti, Timişoara - Reşiţa, Arad - Nădlac, Iaşi - Roman, Iaşi - Dorohoi şi Braşov - Sf. Gheorghe.

CFR Călători a anunţat la 18 martie că a preluat traficul de pasageri RegioTrans, ale cărei trenuri au fost suspendate de către ASFR în urma descoperirii unor nereguli la aproape 30 de automotoare.

"Regiotrans continuă demersurile pentru includerea în certificatul de siguranţă a întregului material rulant, urmând să reia circulaţia progresiv şi pe alte rute în cursul lunii aprilie", se arată într-un comunicat al Regiotrans.

În luna februarie omul de afaceri Costel Comana, care controla Regiotrans împreună cu Iorgu Ganea, s-a sinucis în toaleta unui avion care efectua un zbor din Columbia în Costa Rica.

Comana era anchetat într-un dosar de corupţie în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită pentru favorizarea Regiotrans şi altor firme la licitaţii. În acest dosar Iorgu Ganea şi şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, Estrella Ştefănescu, au fost arestaţi preventiv în luna februarie. În cazul lui Ştefănescu însă, Curtea de Apel a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea al arestului la domiciliu.

Citește și: