Gilda Popa
15937 vizualizări 7 aug 2018

Duster, Logan şi Sandero îşi consolidează poziţia în topul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia în primul semestru al anului, conform datelor publicate de Association of European Businesses (AEB), transmit Automotive News Europe şi Reuters. Astfel, pe locurile 8, 12 şi 13 se află Duster (3.036 unităţi), Sandero (2.877 vehicule) şi Logan (2.392 unităţi). Dar Renault nu se mulţumeşte doar cu atât. A început numărătoarea inversă pentru lansarea noului model Dacia Duster, prima versiune în varianta SUV global de segment C, care va fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Moscova în intervalul 29 august - 9 septembrie 2018. Şi grupul speră să dea lovitura. De bussiness.

“La Salonul Auto de la Moscova, Group Renault va prezenta în premieră mondială un crossover Renault segment C. Noul vehicul va fi o adevărată lovitură pentru piaţa rusească de SUV-uri, care va întări poziţia de lider a Renault în Rusia, pe acest segment. Lansarea acestui model va deschide un nou capitol în istoria Renault Rusia şi nu numai. Rusia va fi prima ţară în care va începe producţia şi în care se va vinde noul model. Producţia noului crossover va începe la fabrica Renault din Moscova, care a fost selectată ca prima uzină pentru noul SUV global de segment C”, a anunţat Grupul Renault, într-un comunicat transmis la sfârşitul lunii iunie.
 
 
Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia se afla Lada Vesta, de la AvtoVAZ (8.991 vehicule), urmată de Rio, de la Kia (7.801 unităţi), Lada Granta, de la AvtoVAZ (7.599 unităţi), Polo, de la Volkswagen (5.618 vehicule), Solaris (5.351 unităţi) şi Creta (5.309 vehicule), ambele produse de Hyundai. Duster, Logan şi Sandero au ocupat poziţii ceva mai modeste (10, 12. 16), dar se menţin constant în linia a doua din topul preferinţelor ruşilor. 

Renault speră să cucerească primele locuri pe pieţele asiatice cu noul model de SUV de tip BMW X4,care va costa în jur de 20.000 de euro şi va fi vândută sub sigla Renault începând cu 2019 doar în Rusia. O premieră pentru Dacia - ale cărui modele sunt vândute sub sigla Renault în afara Europei, dar şi în Rusia - este că acest Duster premium va fi comercializat şi în China şi în Coreea de Sud, undeva între finalul lui 2019 şi începutul lui 2020. Automobilul va purta emblema Dacia în Europa, dar va păstra sigla Renault pentru Rusia, America de Sud şi anumite zone din Africa.

Grupul Renault-Nissan-Mitsubishi deţine mai multe uzine în Rusia, iar alianţa este de asemenea acţionar majoritar la grupul Avtovaz (producătorul Lada) din 2014.

Renault şi alţi acţionari ai Avtovaz au injectat în aprilie peste un miliard de euro în cel mai mare producător auto din Rusia, pentru a întări situaţia financiară şi a profita de redresarea pieţei auto ruse.

 

Citește și: