Corina VÂRLAN
10490 vizualizări 16 oct 2014

Străinii care intră în restaurant sunt curioşi să afle mai multe despre bucătăria tradiţională aşa că ajung să comande mici, ciorbă de burtă sau de perişoare şi cheltuiesc, în medie, 20 de euro la masă.

"Străinii sunt mai largi la pungă", a declarat Dragoş Petrescu, administratorul Caru' cu Bere şi proprietarul lanţului de restaurante City Grill. El a mai adăugat că restaurantul, care a împlinit 135 de ani de la înfiinţare, nu este promovat pe piaţa externă şi că faima acestuia în rândul turiştilor străini care ajung în Centrul Vechi vine prin "cea mai bună metodă de promovare - gura târgului".

FOTO: Facebook/Caru' cu Bere

"Dacă îţi faci treaba foarte bine şi îi primeşti cum poţi mai bine la tine în casă ei vor aduce alţi oameni", a explicat administratorul Caru' cu Bere.

La restaurantul de pe strada Stavropoleos se păstrează o mare parte din meniul iniţial, se serveşte "berea casei"- produsă special de către Ursus pentru Caru' cu Bere şi se consumă 3.000 de ciolane pe lună.

FOTO: Facebook/Caru' cu Bere

Dragoş Petrescu estimează că business-ul grupului pe care îl conduce va ajunge anul acesta la 20 de milioane de euro, dintre care 5,5 - 5,8 milioane de euro vor fi reprezentate de Caru'cu Bere, în creştere faţă de anul anterior.

Când se vor încheia lucrările de renovare de la Caru' cu Bere

Principalul lucru care a asigurat longevitatea restaurantului Caru' cu Bere este chiar construcţia imobilului în care este amplasat acesta, este de părere Mircea Nicolae, nepotul fondatorului restaurantului.

"Lucrarea fiind foarte bună a rezistat cutremurelor", a explicat Mircea Nicolae, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea Caru' cu Bere.

FOTO: Mediafax Foto/Silviu Matei

De-a lungul anilor au apărut însă unele probleme cu faţada clădirii, iar după ce un corp a căzut peste o masă aflată afară s-a luat hotărârea de a începe mai multe lucrări de renovare şi de restaurare. Acestea urmau să ajute şi la amenajarea etajelor superioare ale imobilului. "Avem deja un an şi jumătate de lucrări. Vor continua încă un an şi jumătate", a spus Dragoş Petrescu, în cadrul aceluiaşi eveniment.

Pentru realizarea lucrărilor de restaurare a clădirii Caru' cu Bere proprietarii au făcut un împrumut, despre care Mircea Nicolae a explicat că va fi restituit, cel mai probabil, de urmaşi.

Citește și: