Alexandra PELE
304 vizualizări 13 mar 2013

Rezultatele finale ale recensamântului populaţiei şi locuinţelor pentru anul 2011 vor fi publicate în luna iulie, cu trei luni înainte de data asumată anterior, a precizat miercuri Andrei Tudorel, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS).

"Este un efort pe care îl putem face. Rezultatele se vor face în condiţii normale. Sunt realizate pe baza unor metodologii transparente şi vor fi comunicate într-o manieră plăcută pentru utilizarea de date statistice", a declarat el adăugând că rezultatele vor fi determinate "până la un anumit nivel".

Andrei Tudorel, profesor universitar la Academia de Studii Economice, a fost numit preşedinte al INS de Victor Ponta în luna ianuarie a acestui an. El l-a înlocuit în funcţie pe Vergil Voineagu, demis de premier după ajustarea cu 20 de miliarde de lei a datelor privind PIB-ul aferent anului 2011.

Printre priorităţile asumate de noul preşedinte al INS se numără şi îmbunătăţirea procesului de culegere a datelor statistice. Practic, reprezentanţii INS sunt în discuţii cu ministerele, agenţii economici şi universităţile pentru a realiza un schimb de date.

Citește și: