Tudor Ionescu
329 vizualizări 24 iul 2018

În schimb, ROBOR 6M, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 3,51%, de la 3,52%.

Şi ROBOR 9M, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut la 3,55% de la 3,56%.

În sfârşit, ROBOR 12M a scăzut la 3,61%, de la 3,62%, cât înregistrase luni.

O companie de pariuri sportive a lansat o ofertă specială privind nivelul indicelui ROBOR la 3 luni. Pariorii pot miza că indicele la 3 luni va atinge nivelul de 3,5% până la 31 iulie, iar până la finalul anului va atinge pragul de 4%.

Compania oferă o cotă de câştig de 1,40 pentru persoanele care pariază că ROBOR la 3 luni va ajunge la 3,5% până la finalul lunii iulie şi una de 2,75 pentru cei care vor preconiza că indicele nu va atinge acest prag până la 31 iulie.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, declara la începutul lunii iulie că evoluţia indicilor ROBOR este influenţată şi de reacţia pieţei, a mediatizării excesive a subiectului şi de dispariţia lichidităţilor din piaţă.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

 

Citește și: