131 vizualizări 12 iun 2008

„Posesor de telefon Vertu placat cu aur alb şi încrustat cu diamante, îmbrăcat cu Roberto Cavali sau Gucci, străbat Bucureştiul la volanul unui Porsche Cayenne Turbo şi solicit să mă înscriu pe lista de aşteptare pentru un Ferrari” - acesta ar fi unul dintre portretele-robot ale amatorului autohton de produse de lux.

Deşi sunt încă mulţi români care îşi fac rate la Logan, piaţa produselor de lux din România este în plină expansiune. Vedetele autohtone ca Elena Udrea, Cătălin Botezatu sau Adriana Bahmuţeanu îşi afişează frecvent genţile Louis Vuitton sau Hermes şi mobilele Vertu. Văzând apetitul românului pentru lux, firmele de renume mondial s-au grăbit să-şi deschidă magazine proprii în România.

Vertu merge tocmai bine cu un Ferrari

Lansarea Vertu, marca de lux a Nokia, în România a venit la momentul oportun. Succesul Vertu a depăşit chiar estimările cele mai optimiste ale producătorului. Dacă în prima lună de la lansare au fost vândute 45 de telefoane, acum, la două luni de la eveniment, numărul acestora a ajuns la 70. Cel mai scump telefon vândut până acum este Signature Gold, de 24.000 de euro, dar Vertu-ul cu cea mai mare priză la public rămâne cel „ieftin” de 3.900 euro. Cu toate acestea, un român a făcut deja o comandă specială pentru un Vertu de 80.000 euro cu diamante albe şi negre.

În aceste condiţii, faptul că Ferrari îşi propune să vândă 50 de maşini pe an nu ar mai trebui să mire pe nimeni, mai ales că pe străzile de la noi circulă deja 60 de Ferrari. Deschis cu o investiţie de 5 milioane de euro, showroom-ul Ferrari din Băneasa are deja comenzi pentru a acoperi oferta până în 2009. Anul viitor este posibil să mergem doar până în Pipera să ne alegem modelul preferat de Bentley sau Lamborghini, având în vedere că Porsche România, importatorul oficial al celor două mărci, va investi 12 milioane de euro în deschiderea unor showroom-uri de lux.

2.000 de euro pentru cel mai scump Louis Vuitton de la noi

Şi cum atâţia bani nu pot fi ţinuţi de doamne decât în genţi pe măsură, Louis Vuitton şi-a deschis şi el recent primul magazin propriu din România. „Fată, ce bine că acu nu mai trebuie să mă duc în străinătate să-mi cumpăr un Vuitton. În sfârşit, e şi la noi”, răsuflă uşurate domnişoarele care aleargă după accesorii de firmă. Celebrele genţi cu iniţialele “LV” pot fi cumpărate începând de săptămâna trecută din galeriile comerciale ale Hotelului Marriott, cotat la cinci stele, din Capitală, unde celebrul producător de accesorii a investit aproximativ 1 milion de euro în primul magazin din România. Preţurile încep de la “doar” 300 de euro şi ajung până la 5.000 de euro, dar doamnele de la noi vor trebui să se mulţumească cu genţile de 2.000 de euro, cele mai scumpe din magazinul de pe Calea 13 Septembrie. Alt producător celebru de genţi, Hermes, şi-a anunţat şi el intenţia de a veni în România. Genţile cu preţuri între 5.000 şi 75.000 euro sunt deja prezente în peisajul autohton la braţul Elenei Udrea sau al Mioriţei Videanu.

Citește și: