Alina Botezatu
Mediafax
5257 vizualizări 9 apr 2019

„Din vreo 3 milioane de clienţi, am primit, anul trecut, 700.000 de cereri de poprire”, a spus Bloch, marţi, în timpul unor audieri la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii a Senatului.

Astfel, BRD a primit cereri de poprire a conturilor pentru 23% dintre clienţi anul trecut. Cele mai multe dintre acestea, 418.000 de popriri, au fost trimise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), iar aproape 245.000-250.000 de popriri au provenit de la avocaţi.

„Avem un departament care face doar asta”, a subliniat Bloch, care a adăugată că în acest departament lucrează 20 de persoane, la care se adaugă cei care se ocupă de relaţia digitală cu clienţii.

Directorul general al BRD a precizat că, în prezent, primesc popririle de la ANAF în format electronic astăzi, dar „dificultatea este că sunt trimise pe toate contururile persoanei vizate de aceste înştiinţări”, spre deosebire de executorii judecătoreşti care trimit direct pe contul vizat.

„Până nu primim confirmarea de la ANAF, nu putem ridica poprirea respectivă”, a precizat Bloch.

Directorul general al BRD a subliniat că este nevoie cât mai urgent de o soluţie ca popririle să nu fie făcute pe toate conturile unei persoane şi să poată fi confirmată mai repede plata datoriilor făcută la ANAF.

Citește și: