Alina Botezatu
1432 vizualizări 1 oct 2018

Serviciul este disponibil prin platforma de vânzări online https://vanzari.dacia.ro, lansată luna trecută de producătorul român, care include modelele disponibile în stoc, potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Automobile Dacia.

Taxa de rezervare se ridică la 500 de euro, care se transformă în avans în momentul confirmării comenzii. Taxa poate fi achitată introducând datele unui card bancar de credit sau de debit prin intermediul Netopia Payments. De asemenea, plata instant a avansului se face prin scanarea codului QR disponibil în pagina de plată de către utilizatorii care au instalată aplicaţia mobilPay Wallet.

Reprezentanţii Netopia Payments susţin că Automobile Dacia este primul producător român de autovehicule din România care introduce plăţile digitale pentru achiziţionarea unui automobil.

Peste 6.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia Payments: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS, potrivit datelor furnizate de companie. În 2013, compania a lansat plăţile mobile, offline şi online, prin mobilPay Wallet, o soluţie complet gratuită pentru utilizatori, dar pentru care achită comercianţii, iar plăţile se fac instant din aplicaţie sau prin scanarea codului QR afişat la casele de marcat sau pe pagina de plată online.

Printre locurile unde este folosită această aplicaţie sunt casele de marcat Carrefour Hipermarket şi Carrefour Market, Selgros, Carrefour Express Pronto şi Cora, pentru facturi de telefonie, internet şi TV (Orange, Vodafone, UPC, Telekom Fix), facturi de utilităţi, reîncărcarea de cartele preplătite, transport public în diferite oraşe ale ţării, parcări sau întreţinere la bloc. De asemenea, consumatorii pot achita produse şi servicii la peste 6.000 de comercianţi online, prin scanarea codului QR.

Constructor de automobile din anul 1898, Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproximativ 3,5 milioane de vehicule anul trecut. În România, Grupul Renault reuneşte toate competenţele necesare conceperii, dezvoltării şi industrializării unui vehicul: studii client, design, inginerie, fabricaţie şi logistică, vânzare, servicii de business şi finanţare, având în total 16.700 de angajaţi.

Foto: Hepta

Citește și: