Adriana Stanca
18796 vizualizări 29 mai 2014

Primul tren electric fabricat în România, Hyperion, nu va putea circula deocamdată decât pe rutele Bucureşti – Constanţa şi Bucureşti – Predeal – Braşov, din cauza infrastructurii necorespunzătoare de pe alte trasee. Totuşi, pe cele două relaţii trenul va putea atinge o viteză de până la 160 de kilometri pe oră.

„Nu-l putem pune să circule pe rutele unde viteza medie este de 40 km/h”, a precizat Ionel Ghiţă, preşedintele Softronic Craiova în timpul emisiunii ZF Live. Totuşi, acesta şi-a exprimat speranţa că până în anul 2020 Hyperion va putea funcţiona şi pe alte relaţii, după modernizarea sectoarelor de cale ferată.

40 de ingineri şi 50 de tehnicieni au lucrat timp de trei ani la construcţia ramei electrice. Investiţia s-a ridicat la 5 milioane de euro şi a fost obţinută de la Garanti Bank.

Hyperion, prima ramă electrică din România, cu podea joasă şi tracţiune asincronă produsă de industria românească de profil, este compusă din patru vagoane, are o capacitate de transport de 188 de locuri, este dotată cu aer condiţionat şi internet wireless. În plus, trenul are şi „caracteristici ecologice”, permiţând recuperarea energiei prin frânare. De asemenea, costurile de mentenanţă sunt mai scăzute decât în cazul altor trenuri, a subliniat preşedintele Softronic.

Dacă anul acesta un singur tren electric a fost produs la Craiova, în 2015 numărul va creşte la patru, iar în 2016, la opt. În cazul în care autorităţile din România nu îşi vor manifesta interesul pentru achiziţionarea de rame electrice Hyperion, Softronic îşi va indrepta atenţia către piaţa internaţională, în special către Turcia, a explicat Ionel Ghiţă.

„În ceea ce priveşte raportul calitate-preţ şi mentenanţa, suntem cei ma buni din Europa. În Europa de Est suntem unicul producător de trenuri electrice”, a afirmat preşedintele Softronic. „Avem tehnologie de înaltă clasă, avem tot ce trebuie să invadăm Europa cu produsele noastre”, a adăugat el.

Pentru realizarea celui de-al doilea tren electric, Softronic se află în discuţii cu Raiffeisen Bank şi Intesa Sanpaolo Bank, costurile fiind de data aceasta însă mai mici: 3 milioane de euro.

Compania Softronic, deţinută de patru persoane fizice - Ionel Ghiţă (30% din capital), Ion Gârniţă (26%), Augustin Popescu (26%) şi Oana-Adriana Miulescu (16%) -, a fost înfiinţată în 1991, la Craiova. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 20 de milioane de euro, a precizat Ionel Ghiţă în timpul emisiunii ZF Live.

Citește și: