Presa mexicană susţine că vila în care locuiesc preşedintele Enrique Pena Nieto şi soţia sa, fosta vedeta din telenovele, Angelica Rivera, ar aparţine unei companii afiliate unui grup care a beneficiat de contracte fructuoase cu statul, inclusiv unul pentru construcţia unei linii de tren de mare viteză, contract atribuit săptămâna trecută şi anulat abrupt la scurt timp după, scrie Washington Post.

Articolul a fost publicat duminică de un jurnalist mexican proeminent şi preluat de toată presa străină.

Într-un drept la replică, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a precizat că prima doamnă ar fi contractat compania Ingenieria Inmobiliaria del Centro pentru a cumpăra imobilul în numele său, dar şi că ea este cea care plăteşte investiţia.

Vila ce se întinde pe o suprafaţă de circa 930 de metri pătraţi a fost evaluată la circa 7 milioane de dolari.

Eduardo Sanchez, purtător de cuvânt al preşedintelui, susţine că Rivera ar fi semnat la începutul anului 2012 un contract de cumpărare cu respectiva companie deoarece proprietatea se află în vecinătatea unei alte locuinţe, planul primei domane fiind de a-şi extinde casa.

Riviera ar fi plătit un avans de 30% cu aproape un an înainte ca Enrique Pena Nieto să fie ales preşedinte, din fonduri proprii, ratele fiind achitate tot din banii ei.

Săptămâna trecută luni, guvernul lui Pena Nieto a atribuit un contract de 3,7 miliarde de dolari pentru construcţia unei linii de tren de mare viteză unui consorţiu de companii format din firme chineze şi mexicane, printre care şi Constructora Teya, parte a Grupului Higa, din care mai face parte şi Ingenieria Inmobiliaria del Centro. Contractul a fost anulat joi, înainte de vizita preşedintelui mexican în China.

Citește și: