Dorin Oancea
539 vizualizări 13 mar 2019

Compania aeriană din Oslo are în flotă 18 avioane MAX, din totalul de 163 de aparate de zbor. Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spaţiul Uniunii Europene, după accidentul aerian din Etiopia, soldat cu 157 de morţi.

Directorul executiv al Boeing, Dennis Muilenburg, a declarat luni, într-un mesaj către angajaţi, că 737 MAX este un aparat sigur.

Dar surse din industrie, citate de Reuters, spun că fabricantul se confruntă cu un mare număr de plângeri după accident.

Compania norvegiană a pariat puternic pe MAX, care a devenit alegerea sa pentru zborurile cu rază scurtă şi medie în următorii ani, în condiţiile în care operatorul de transport cu costuri reduse caută să-şi sporească eficienţa şi să reducă costurile zborurilor.

 

 

Păstrarea la sol a avioanelor se adaugă problemelor companiei, care înregistrează pierderi pe fondul concurenţei intense.

Transportatorul a obţinut 348 milioane de dolari de la acţionari în ultimele luni şi a spus că îşi va reduce costurile, încercând să devină rentabil în acest an.

Compania îşi menţine comanda pentru mai multe aeronave de acelaşi tip de la Boeing, a declarat purtătorul de cuvânt Lasse Sandaker-Nielsen.

Norwegian intenţiona să ajungă la peste 70 de avioane 737 MAX până la finele anului 2021, potrivit ultimelor anunţuri ale companiei.

Norwegian a anulat câteva zboruri marţi, iar miercuri a anulat cel puţin trei duzini de plecări, conform site-ului său. Călătorii sunt alocaţi pentru alte zboruri şi compania foloseşte ale tipuri de avioane pentru a compensa situaţia.

foto: Wikipedia

Citește și: