Corina VÂRLAN
497 vizualizări 5 nov 2014

Ischgl, staţiune montană austriacă, aflată în vestul landului Tirol, pe Valea Paznaun, atrage, în fiecare sezon, mai mulţi români decât orice altă staţiune din această ţară. Principalul motiv al popularităţii este acela că schiorii şi snowboarderii se pot bucura de 238 de kilometri de pârtii, aflate pe o suprafaţă de 515 hectare, şi 45 de instalaţii de transport pe cablu.

Graţie acestor facilităţi, întreaga zonă este pregătită să susţină pe pârtii 93.000 de persoane pe oră.

Zona schiabilă cuprinde cel mai mare parc interconectat de Freestyle din Europa, un parc recreativ dedicat adepţiilor schiului liber şi snowbord-ului şi pârtiile care trec graniţele şi le permit turiştilor să viziteze staţiunea vecină Samnaun din Elveţia.

Turiştii au acces la zona schiabilă cu o singură legitimaţie zilnică, ce poate fi achiziţionată cu preţuri care pornesc de la 45 de euro. Copiii cu vârste mai mici de opt ani însoţiţi de un părinte au acces gratuit, iar tinerii până în 16 ani primesc o reducere.

Record mondial

Odată cu deschiderea noului sezon, în staţiunea tiroleză va funcţiona un nou traseu de teleferic care va parcurge cea mai mare variaţie de înălţime a unei triple linii de teleferic din lume, de 1.251 de metri.

Noul triplu circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat va contribui la transportul mai rapid în zona schiabilă şi a fost amenajat în locul segmentului inferior al liniei Pardatschgrat.

Durata cursei va fi de circa 9,4 minute, iar viteza de transport a pasagerilor va fi de 7,5 metri pe secundă.

Principalele evenimente din Ischgl în sezonul 2014-2015

Distracţia începe în Ischgl pe 27 noiembrie, iar startul va fi dat de un concert Top of the Mountain susţinut de cântăreţul James Blunt la 2.300 de metri altitudine, chiar în mijlocul zonei schiabile.

Acesta nu va fi însă singurul eveniment de care se vor putea bucura în sezon turiştii care ajung în concediu în Ischgl. În luna ianuarie, arena Silvretta va fi transformată într-o adevărată galerie de artă unde zece perechi de artişti internaţionali vor participa la concursul de sculpturi în zăpadă "Forme în alb". Creaţiile vor putea fi admirate până în primăvară.

Un alt concert Top of the Mountain va fi organizat cu ocazia sărbătorilor pascale. Ischgl va fi, totodată, gazda campionatului mondial de schi şi a mai multor manifestări gastronomice. Aici vor ajunge renumiţi bucătari precum Hans Haas, Johann Lafer şi Eckart Witzigmann.  Mai multe detalii pe www.ischgl.com.

Citește și: