Corina VÂRLAN
16997 vizualizări 28 iul 2011

Noul tronson cu o lungime de 21 de km al Autostrăzii Soarelui va fi inaugurat vineri 29 iulie de către ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi de către premierul Emil Boc.

Începând cu această dată, conducătorii auto vor putea circula pe o singură bandă pe autostrada A2. Noul tronson începe din apropierea localităţii Basarabi şi le dă acestora posibilitatea de a ocoli municipiul Constanţa şi de a ajunge în apropierea oraşului Mangalia mult mai rapid.

Detalii despre campania Gândul şi bursele de 1000 de euro

ROMÂNIA, GÂNDEŞTE-TE! Vino la preselecţia pentru limba şi literatura română

ROMÂNIA, GÂNDEŞTE-TE! Prima zi de preselecţie s-a încheiat

Odată cu deschiderea noului tronson A2, persoanele care vor să ajungă pe litoral vor putea ocoli oraşul Constanţa ce poate fi traversat, în mod normal, în peste jumătate de oră.

În 2004 au fost date în folosinţă două dintre tronsoanele Autostrăzii Soarelui, mai exact Bucureşti - Fundulea - Drajna Nouă. În decembrie 2006 a fost finalizată reabilitarea sectorului de 17,5 km dintre Feteşti şi Cernavodă. Lucrările au continuat apoi între Cernavodă şi Constanţa.

Construcţia sectorului Cernavodă - Medgidia a înregistrat mari întârzieri pentru că Ministerul Transporturilor a reziliat contractul cu firma franceză Colas şi a demarat procedurile de licitaţie pentru a selecta un nou constructor.

Citește și: