Loredana VOICULESCU
108 vizualizări 14 oct 2015

" Vă rog să solicitaţi celor de la ANRE, nu sunt în subordinea noastră, ci a Parlamentului, să verifice, există informaţii privind facturarea în avans la gaze. Cred că nu este corect să ceri banii înainte de la oameni, să vedem dacă se încadrează în prevederile legale", a declarat premierul Victor Ponta miercuri, la începutul şedinţei de Guvern. 

UPDATE. La mai puţin de o oră de la apelul premierului Ponta, ANRE a transmis o notă companiei CEZ prin care îi cere să scoată din facturi consumul estimat, care se bazează pe un istoric al consumatorilor.

Sumele de plată afişate în facturi îi duc în eroare pe consumatori pentru că distribuitorii de gaze şi electricitate fac estimări de consum pentru două luni în avans, potrivit digi24.ro. Clienţii pot ajunge astfel să plătească mai mult, ceea ce înseamnă că împrumută pe gratis cu sume importante de bani compania de utilităţi.

Reprezentanţii ANRE susţin că au solicitat companiilor să renunţe la această practică şi spun că pot aplica sancţiuni în caz contrar. „Noi le-am cerut să înceteze această practică pentru că nu este conformă cu reglementările. Putem să-i sancţionăm, să-i amendăm”, a declarat Marian Cernat, director în cadrul ANRE, citat de digi24.ro.

 

Citește și: