Cătălin Niţu
557 vizualizări 26 iun 2019

În ciuda faptului că la data redactării acestui articol nu a fost încă anunţată lansarea în mod oficial, în aplicaţia Wallet de pe iPhone şi Apple Watch există acum posibilitatea de a adăuga carduri de credit sau debit, care pot fi folosite pentru plăţi prin intermediul modulului NFC integrat în acestea, transmite Go4it. Numărul de bănci şi servicii fintech compatibile este mai mare decât ne-am fi aşteptat iniţial, doar ING, Banca Transilvania, Orange Money şi Revolut confirmând compatibilitatea înainte de lansare.

Lista băncilor şi serviciilor compatibile cu Apple Pay în România

Din aplicaţia Wallet (Portofel), nu trebuie acum decât să apeşi pe butonul Add Card pentru a adăuga un card pentru a fi folosit pentru plăţi cu telefonul. După ce selectezi acest buton, va apărea o listă cu emiţătorii compatibili în acest moment. Iată lista completă:

- Banca Transilvania
- Edenred
- ING
- Monese
- Orange Money
- Revolut
- UniCredit Bank

FlixBus este prima companie de transport care anunţă compatibilitatea cu Apple Pay în România. Aceasta posibilitatea de a plăti prin intermediul Apple Pay direct în aplicaţia de mobil sau folosind browser-ul Safari, fie de pe un dispozitiv iOS sau macOS pe dispozitive începând de la iPhone 6 şi până la cele mai recente. Compania spune că avantajul plăţii cu Apple Pay este securitatea ridicată, întrucât datele sunt criptate, iar cardul folosit pentru plată este unul virtual, generat pe loc pentru tranzacţia respectiva.

Cum adaugi un card în Apple Pay în România în portofelul electronic pe iPhone

1. Porneşti aplicaţia Wallet (Portofel)
2. Apeşi pe butonul Add Card
3. Selectezi banca sau serviciul care a emis cardul (momentan sunt compatibile doar cele din lista de mai sus)
4. Fie scanezi cardul folosind camera telefonului, fie introduci datele de pe card manual
5. Introduci codul de confirmare primit prin SMS pe numărul ataşat cardului la bancă
6. (Optional) În cazul Revolut este de ajuns să intri în aplicaţia Revolut şi să apeşi pe butonul „Add to Apple Wallet”

Citeşte continuarea...

 

Citește și: