Corina VÂRLAN
8456 vizualizări 8 apr 2013

Orice român şi-ar dori să locuiască în judeţul Sibiu graţie nivelului ridicat de trai înregistrat aici, al patrulea cel mai crescut din întreaga ţară, potrivit clasamentului realizat de gândul.

Sibiul se poate lăuda cu angajaţi care obţineau la finalul anului 2012 al cincilea cel mai mare salariu mediu net din România, dar şi cu valoarea mare a contribuţiei fiecărui locuitor la economia locală, precum şi cu un procent mare de gospodării ce dispun de canalizare.

Astfel, locuitorii judeţului Sibiu câştigau în ultima lună a anului trecut un salariu mediu net cu 40 de lei mai mare decât media de la nivel naţional, fiind devansaţi în top doar de angajaţii companiilor din Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Gorj.

De asemenea, fiecare dintre cei 375.992 locuitori se estimează că va contribui în 2013 la economia locală cu suma de 7.164 de euro, a şasea cea mai mare la nivel naţional.

(Click pentru a mări)

FOTO: gândul.info

Totodată, în acest judeţ peisajul economic este dominat de doi dintre cei mai importanţi jucători din industria locală a gazelor naturale, mai exact de cel mai mare producător de gaze din România - Romgaz şi de operatorul reţelei naţionale de conducte pentru transportul gazelor naturale - Transgaz.

Sibiul stă foarte bine şi în ceea ce priveşte numărul de gospodării ce dispun de canalizate, 79,9% din total, faţă de cel înregistrat în judeţul Olt, ultimul în clasament la acest capitol, de doar 30,5%.

Locuitorii acestei regiuni au, de asemenea, o speranţă de viaţă cu câteva luni mai mare decât media naţională de 73,4 ani.

Sibiul obţine cel mai mic punctaj, 26 de puncte, la capitolul spaţii verzi aflate în zonele urbane, clasându-se pe locul 17 în top, după Bacău, Mureş, Suceava sau Bihor, dar înainte de judeţe precum Harghita, Argeş, Arad sau Braşov.

Citește și: