143 vizualizări 19 nov 2009

Spaţiile comerciale de la metrou, dar şi plasmele instalate pe peroane constiuie un obiect de dispută referitor la veniturile pe care le încasează administraţia Metrorex, pe de o parte, şi Uniunea Sindicatelor Libere Metrou (USLM).

Totul a început în 1995, când la conducerea Metrorex se afla Octavian Odrişte, omul care în 1979 a condus trenul inaugural în care s-au aflat Nicolae şi Elena Ceauşescu. "Trebuia să scăpăm de tarabele din metrou şi am făcut un târg. Le-am spus: . Nu au fost de acord şi au cerut 75%. Atunci eu am spus: <În regulă, dar plătiţi voi impozitele>". Aşa s-a încheiat, în 1995, primul contract de asociere între Metrorex şi firma sindicatelor, Sindomet SRL, după cum povesteşte acum directorul general de la acea vreme, Octavian Udrişte.

Ulterior, contractul prin care sindicaliştii erau abilitaţi să administreze spaţiile comerciale de la metrou a fost reînnoit de directorii care s-au succedat pe la conducerea Metrorex. Pentru spaţiile comerciale din metrou, în suprafaţă de peste 5.000 mp, Metrorex încasează anual peste 300.000 de lei, la care se adaugă încă pe atât pentru spaţiile publicitarepentru televizoarele amplasate în staţii. La un calcul simplu, sindicaliştii încasează în total 1,8 milioane de lei, aproape 430.000 de euro.

Asocierea cu mogulii, repudiată

Ministrul demis al Transporturilor, Radu Berceanu, a criticat recent modul de întocmire a acestor contracte, spunând că sunt net în defavoarea administraţiei. Unul dintre ele, cel referitor la atribuirea către USLM a posibilităţii de a exploata ecranele publicitare instalate în staţiile de metrou, a fost semnat imediat după încheierea primului mandat al lui Berceanu la Transporturi, în 2007. Directorul general al Metrorex, de la acea vreme, Liviu Şoavă, care fusese instalat de PDL, a primit mandat de la noul ministru, Ludovic Orban, să semneze contractul de asociere.

În rest, toţi foştii directori generali ai Metrorex chestionaţi de Gândul au opinat că acel conract de asociere între societate şi sindicat este benefic pentru toată lumea. "Este un contract foarte bun, pentru că banii se duc la salariaţii Metrorex", a declarat pentru Gândul fostul director Radu Farmuş, care a reînnoit contractul cu pricina în 1996, când ministru al Transporturilor era Traian Băsescu. "Este un conract pentru oamenii muncii, din care sindicatul finanţează acţiuni sociale şi bilete de odihnă", a completat Marius Lăpădat, director pe vremea când ministru era Miron Mitrea.

"Am semnat în urma mandatului primit din partea Consiliului de Administraţie, aşa cum a făcut şi dl. Şoavă ", a precizat Gabriel Mocanu, director în mandatul Orban, care a prfelungit contractul de asociere pentru spaţiile comerciale.

"Cred că metroul trebuie să se ocupe de transportul călătorilor. Activităţile comerciale trebuie făcute de terţi. Singurul lucru asupra căruia rămâne de discutat este procentul pe care îl încasează fiecare parte", a declarat pentru Gândul actualul director general al Metrorex, Ghoerghe Udrişte.

La rândul lui, preşedintele USLM, Ion Rădoi, a ţinut să precizeze că, chiar dacă administraţia nu primeşte decât 25% din veniturile brute aferente spaţiilor comerciale, sindicatul plăteşte toate dările căre stat, fapt care echilibrează balanţa.

Citește și: