13 vizualizări 13 mar 2008

În vara lui 2009, producătorul ceh de automobile Skoda va demara producţia primului SUV din istoria mărcii, denumit Yeti. Maşina va fi disponibilă pe majoritatea pieţelor europene, inclusiv în România, chiar din anul începerii producţiei. Yeti va fi construit pe platforma modelului Octavia Scout, care are, la rândul ei, o platformă de Volkswagen Golf V modificată. SUV-ul celor de la Skoda va fi echipat cu motoare de provenienţă Volkswagen - turbo pe benzină (TSI) şi diesel (TDI).

Conform declaraţiilor făcute de un oficial al companiei cehe, Skoda ar putea importa din România accesorii pentru interiorul şi instalaţia electrică a lui Yeti, dar şi pentru alte modele.

În România, marca Skoda, divizie a producătorului auto german Volkswagen, este foarte bine poziţionată în topul vânzărilor, ocupând poziţia a doua în Europa de Est. În 2007, Skoda Auto a comercializat, în România, 24.015 maşini, cu 19,2 la sută mai multe decât în anul anterior.

La nivelul grupului, volumul vânzărilor a atins, anul trecut, un nivel record de 630.032 vehicule, ceea ce înseamnă un avans de 14,6 la sută faţă de 2006.

Citește și: