Emil Popescu - Mediafax
2078 vizualizări 20 nov 2013

SOCAR a deschis patru noi benzinării, la Oradea (2), Buzău şi Alexandru cel Bun, Neamţ, după investiţii de peste 5 milioane de euro, astfel că reţeaua companiei azeră pe piaţa românească a ajuns la 20 de staţii.

Compania s-a extins astfel în afara Moldovei.

"Am început extinderea reţelei SOCAR spre alte zone ale României din Oradea, pentru că aici este cel mai important nod de trafic din nord-vestul ţării. Staţiile nou deschise sunt semnalul unei campanii de extindere naţională pe care ne-o dorim cât mai rapidă. Deţinem în prezent 20 de benzinării în România, dintre care 7 au fost inaugurate anul acesta", a declarat într-un comunicat Hamza Karimov, CEO SOCAR România.

Cele 20 de benzinării sunt situate în judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bihor şi Buzău. SOCAR a investit până în prezent în România aproximativ 50 milioane de euro.

"În Capitală suntem destul de avansaţi cu lucrările primei benzinării sub brand-ul SOCAR. Noi deschideri pe care le pregătim în campania de extindere sunt prevăzute în oraşe precum Timişoara, Adjud, Bacău, Focşani, Cluj, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Bistriţa, Arad, Constanţa şi Deva", a mai spus Karimov.

Compania azeră a anunţat anterior că vrea să ajungă în câţiva ani la o reţea de 300 de benzinării în România.

SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale cu acelaşi nume deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic).

Citește și: