Laura Albu
169 vizualizări 24 iul 2019

Membrii Comisiei Federale pentru Comerţ din S.U.A. au votat pentru stabilirea amendei, care necesită ulterior aprobarea instanţei. Democraţii s-au opus, argumentând că puteau ajunge mai departe, solicitând o amendă mai mare.

"Cu toate promisiunile repetate către miliardele de utilizatori globali, conform cărora aceştia puteau controla modul în care informaţiile personale sunt împărtăşite, Facebook a subminat alegerile consumatorilor", a declarat preşedintele FTC, Joe Simons, potrivit Reuters.

Facebook a fost de acord să plătească încă 100 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile conform cărora a înşelat investitorii cu privire la gravitatea utilizării abuzive a datelor utilizatorilor, au afirmat, miercuri, reprezentanţii Securities and Exchange Commission (SEC).

FTC a declarat că politica datelor gestionată de Facebook a înşelat "zeci de milioane" de persoane care au folosit instrumentul de recunoaştere facială şi, de asemenea, au încălcat propriile reguli în privinţa practicilor neconvenţionale.

 

Citește și: