Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au înre­gistrat în februarie o scădere a preţului mediu cu 700 de euro sau 0,8% faţă de luna anterioară, la 88.150 de euro, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Aceasta este prima scădere după cea din august 2017. Mai mult, zona din jurul Mall Vitan a înregistrat un declin de aproape 12% faţă de ianuarie scăzând sub pragul de 100.000 de euro, până la 98.000 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Coldwell Banker, anual sunt înregistrate scăderi, de regulă în lunile februarie şi august. „Scăderea din februarie poate fi explicată prin faptul că la începutul unui an sunt scoase la vânzare numeroase proprietăţi, după ce în perioada sărbătorilor de iarnă numărul ofertelor scade. Astfel, ofertele noi din piaţă apărute în ianuarie au de regulă preţuri de listare mai ridicate comparativ cu alte luni din an. Luna februarie aduce o corelare a vânzătorilor la cererea existentă în piaţă“, au spus reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară.

Raportat la perioada similară din 2017, preţurile sunt mai mari cu aproape 9% sau 7.200 de euro. Pe întregul an 2017, media de preţ pentru apartamentele vechi cu trei camere a fost de 83.400 de euro, în creştere cu 6% faţă de media anului 2016, de 78.700 de euro. 

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar

Citește și: