184 vizualizări 28 mar 2010

Din cauza stării proaste a infrastructurii feroviare, România a devenit o ţară împânzită de autocare şi microbuze, îndreptându-se spre modelul de transport din Turcia, ţară care are însă o reţea de căi ferate mult mai redusă. Studiile europene arată că, la nivelul UE, doar 25% din transportul public de persoane este făcut cu mijloace rutiere, în timp ce în România procentul este de peste 70%.

În momentul de faţă, în România sunt autorizate pentru transport public intra şi interjudeţean nu mai puţin de 10.148 de autobuze şi 11.217 microbuze, potrivit datelor Autorităţii Rutiere Române (ARR). Un studiu recent al Directoratului General pentru Energie şi Transport din cadrul Comisiei Europene relevă că la nivelul tuturor celor 27 de state membre ale UE sunt înregistrate în total 248.879 de vehicule denumite generic autocare (categorie în care sunt incluse şi microbuzele). Rezultă astfel că parcul auto din România autorizat să desfăşoare transport interurban reprezintă 8,6% din cel al ţărilor comunitare.

Sunt şi multe, şi vechi. Din numărul total de autobuze, 61,6% au o vechime mai mare de cinci ani, procent care în cazul microbuzelor este de 54,6%. Vechimea mijloacelor de transport reduce simţitor atât confortul călătoriei cât şi siguranţa acestora. Chiar dacă, legal, nu are cum să-i silească să înnoiască parcul de autovehicule, atâta vreme cât se încadrează în normative, conducerea ARR nu este mulţumită de acest lucru. "Chiar dacă se află în plină criză, piaţa de transport de persoane trebuie să ajungă la nivelul statelor europene şi la nivelul anului 2010, pentru ca cetăţeanului să i se ofere condiţii decente de transport", a declarat pentru Gândul directorul general al ARR, Iancu Crăciunoiu.

Pirateria, greu de ucis

Celor 21.365 de microbuze şi autocare autorizate de ARR li se mai adaugă alte 20.000 de mijloace de transport cu greutatea sub 3,5 tone (microbuze de 8+1 locuri), după estimările Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din Romania (COTAR), care sunt arondate la consiliile locale. Chiar dacă efectuează transport public de persoane, acestea nu necesită, potrivit legii, autorizarea ARR, ci a autorităţilor locale. Chiar dacă acest lucru a fost legiferat în 2008, procesul de autorizare a început abia în acest an. În plus, la nivelul întregii ţări mai sunt aproape 4.000 de microbuze "pirat" care efectuează transport de persoane fără a avea autorizaţie, după cum spune preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

"De la aceşti aşa-zişi transportatori apare toată evaziunea fiscală. Fac japcă pe faţă. Ştiu orarele curselor regulate şi vin cu două minute înainte şi ne preiau clienţii", a declarat Ştefănescu pentru Gândul.

Săptămâna trecută, Guvernul a amânat adoptarea ordonanţei de urgenţă privind combaterea pirateriei în sectorul transportului rutier de persoane, solicitată chiar de COTAR. "Miniştrii au convenit că este necesar să fie format un comitet interministerial care să lucreze la noile reguli în domeniu, având în vedere că pentru combaterea pirateriei trebuie modificate minimum patru legi", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Adunând toate tipurile de autocare şi microbuze care operează, legal sau nu, curse regulate pe teritoriul României, se ajunge la peste 45.000 de autovehicule. Dacă ar fi înşirate unul după altul şi luând în calcul o lungime medie de şapte metri pentru fiecare vehicul, coloana s-ar întinde pe o distanţă de 315 km, adică de la Bucureşti până în apropiere de Drobeta-Turnu Severin sau de la Bucureşti până la Poiana Braşov, dus-întors.

Transportul public de călători cu mijloace auto este şi foarte fărâmiţat. În Europa, România este depăşită doar de Regatul Unit şi Germania (ţări cu populaţie mult mai mare) ca număr de firme de trasport. În evidenţele ARR figurează în momentul de faţă 4.015 firme autorizate să desfăşoare transport rutier public de persoane intra şi interjudeţean.

INFO O ordonanţă pierdută

În urmă cu patru ani, un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de autorităţi îşi propunea să reglementeze unele aspecte legate de transportul rutier. Printre altele, în document se specifica faptul că pe distanţe mai mari de 200 km urma să devină obligatorie utilizarea autobuzelor, şi nu a microbuzelor. Până să ajungă la Monitorul Oficial, reglementarea respectivă a dispărut din textul ordonanţei. În prezent, în România se efectuează transporturi auto chiar şi pe distanţe mai mari de 700 km, între Timişoara şi oraşele din Moldova.

INFO Parcul auto pentru transport de persoane

Tip vehicul Număr
Autocare 10.148
Microbuze 11.217
8+1 20.000
"Piraţi" 4.000
TOTAL 45.365

Citește și: