31 vizualizări 15 dec 2009

Posesorii de carduri din 44 de oraşe, dintre care 27 reşedinţe de judeţ, pot să achite taxele şi impozitele locale cu ajutorul acestui instrument, plata medie a unei taxe fiind de 90 de euro, a declarat Cătălin Creţu, directorul Visa Europe pentru România.

Prin plata taxelor cu cardul, gradul de colectare este mult mai mare comparativ cu sistemul tradiţional, la ghişeu. Astfel, cele 27 de reşedinţe de judeţ în care primăriile acceptă plata online a dărilor încasează aproximativ 75% din valoarea totală a impozitelor achitate în toate reşedinţele de judeţ, a explicat Creţu.

Nu toate sectoarele Capitalei au acceptat însă să semneze contractul pentru realizarea de plăţi online: sectorul 4 este una din "dezamăgirile" acestui proiect, în timp ce sectorul 3 este "marea victorie".

Nici în municipiul Iaşi nu se pot achita taxele şi impozitele prin această opţiune de plată, oraşul neavând măcar POS. Reprezentantul Visa Europe speră ca primăriile din toate cele 40 de reşedinţe de judeţ, ca şi din cele şase sectoare ale Bucureştiului, să accepte plata cu cardul. (S.S.)

Citește și: