Ministerul de Finanţe “lucrează intens” la finalizarea normelor pentru digitalizarea bonurilor de masă, iar acestea vor fi gata în aproximativ o lună, potrivit şefului MasterCard România, Cosmin Vladimirescu, invitat la ZF Live.

“Într-o lună cred că vor fi publicate (în Monitorul Oficial n.n.) normele pentru tichetele de masă în format electronic. Vă pot spune că la Ministerul Finanţelor se lucrează intens la aceste norme”, a declarat Cosmin Vladimirescu. Ministerul Finanţelor nu a răspuns, până la publicarea articolului, la solicitarea gândul privind stadiul normelor pentru tichetele de masă în format electronic.

Pe noul card nu vor putea fi încărcaţi bani sau extraşi bani de la ATM. Noua formă a tichetelor de masă va reduce frauda, iar banii nu vor putea fi folosiţi decât pentru mâncare. O noutate este că angajaţii care muncesc mai mult de 8 ore pe zi vor primi mai multe bonuri lunar.

Valoarea nominală a unui tichet de masă este în prezent de 9,35 lei. Modificarea valorii nominale se face semestrial, în funcţie de indicele preţurilor de consum. În ceea ce priveşte valoarea ce poate fi luată de pe cardul dedicat ea va putea fi mai mică sau mare decât 9,35 lei. În plus, salariaţii care vor opta să primească în continuare tichete de masă pe suport de hârtie nu vor mai fi limitaţi să folosească doar două tichete pe zi, aşa cum prevede actuala legislaţie, prevedere de care oricum, comercianţii nu au ţinut cont nici până acum.

În primă fază, folosirea tichetelor de masă electronice nu se va putea face în toate magazinele pentru că va dura până la implementarea tehnică a unei astfel de plăţi.

Urmăriţi aici integral emisiunea ZF Live

QUIZ

 

 

Citește și: