Gilda Popa
1208 vizualizări 14 nov 2018

Cuvintele cheie de Black Friday sunt documentare şi pregătire. Înainte de toate, fă-ţi o listă de cumpărături şi stabileşte cu atenţie priorităţile, alege modelele pe care le vizezi pentru fiecare tip de produs şi notează cu atenţie caracteristicile tehnice în cazul produselor electronice şi electrocasnice. Şi, mai presus de toate, notează preţul mediu al obiectelor pe care intenţionezi să leachiziţionezi pentru ca, la momentul zero al reducerilor, să fii în temă dacă eşti cu adevărt în faţa unei afaceri sau dacă reducerea nu este atât de semnificativă pe cât pretinde vânzătorul că este.

Având în vedere că majoritatea comercianţilor mizează şi pe componenta emoţională, mai ales când lângă un produs se găseşte şi steluţa sau "eticheta" care arată o reducere mare, cumpărătorul trebuie, la rândul său, să se înarmeze cu informaţie şi cu ”sânge rece”.

Documentarea este de bază şi cu câteva săptămâni înainte trebuie să începeţi să comparaţi preţuri, să decideţi exact ce vă doriţi şi, mai ales, să stabiliţi un buget. Având în vedere că e posibil să nu găsiţi exact modelul pe care îl vizaţi la reducere, puneţi opţiunea doi şi trei la modelul respectiv pe listă.

Partea negativă este că stocurile pentru cele mai interesante produse electronice stocurile se pot epuiza chiar şi în sub un minut, aşa că rapiditatea este esenţială.

Chiar şi în ziua de Black Friday merită folosite comparatoarele de preţuri pentru a vedea cum stau lucrurile cu produsul dorit.

Dacă vreţi să cumpăraţi de pe anumite site-uri, instalaţi-vă aplicaţia, autentificaţi-vă şi salvaţi detaliile de card. Este o măsură care vă creşte şansele de a fi printre primii care cumpără produsul dorit.

O idee bună este să vă uitaţi pe Facebook şi Instagram, de unde puteţi afla mai multe despre oferte.

ANPC a publicat recent un Ghid al consumatorului pentru Black Friday. Iată câteva sfaturi de la protecţia consumatorului:

      

 1. Fă o listă cu produsele pe care doreşti să le achizitionezi şi cu preţurile actuale ale acestora. Acest lucru te va ajuta să eviţi falsele reduceri de preţuri, de exemplu atunci când comercianţii măresc preţul şi aplică procentul de reducere la preţul astfel majorat.

•        Verifică cu atenţie modul în care este afişată reducerea pe site sau pe eticheta produsului.

•        Nu cădea în capcana ofertelor care anunţă mari reduceri de preţuri doar pentru a te atrage să intri în magazin.

•        În cazul în care comanzi online, verifică, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când ai ales produsul.

•        Utilizează cardul pentru a face plata. În unele situaţii, precum cazurile de fraudă, dacă ai plătit prin card, poţi utiliza procedura refuzului la plată pentru a-ţi recupera suma plătită – în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plăţii. Contactează-ţi banca pentru a afla mai multe amănunte.

ANPC mai notează câteva elemente esenţiale pe care să le aveţi în vedere când vă lansaţi în sesiunea de cumpărături:  

Cum se afişează reducerea

Indiferent că este vorba de un magazin online sau de unul clasic, preţul trebuie întotdeauna afişat clar, lizibil, în lei şi cu toate taxele incluse (TVA şi alte taxe suplimentare, dacă este cazul).

Care sunt regulile privind reducerea de preţ?

Preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă. Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus.

Pot renunţa la achiziţie după ce am încheiat contractul?

A. În cazul magazinelor clasice, legea NU îţi dă dreptul de a renunţa la contract.

B. Pentru magazinele online, legea stabileşte un termen de 14 zile calendaristice de la momentul primirii produsului în care poţi renunţa la achiziţie, fără a oferi vreun motiv şi fără costuri suplimentare.

Comerciantul este obligat să-ţi ramburseze preţul plătit (inclusiv costurile de livrare a produsului la tine) în termen de maxim 14 zile de la momentul în care ai renunţat la contract.

Garanţii

Regulile privind garanţiile se aplică indiferent de modul în care sunt achiziţionate produsele şi de preţul acestora, online, din magazinul clasic, la preţ redus sau la preţ întreg.

Ce se întâmplă dacă produsul se defectează sau nu respectă specificaţiile?

Ai dreptul la repararea, înlocuirea, restituirea contravalorii sau reducerea corespunzătoare a preţului în cazul în care produsul este defect sau nu respectă specificaţiile.

Contactează vânzătorul dacă ai o problemă!

Ce este foarte important, chiar dacă în practică ţi se spune să iei legătura direct cu service-ul în cazul unui defect, responsabilitatea va aparţine întotdeauna vânzătorului, potrivit legii. Nu ai niciun fel de contract încheiat cu service-ul, iar acesta nu poate fi tras la răspundere pentru nerespectarea regulilor privind garanţia. Prin urmare, chiar dacă mergi tu la service cu produsul, informează întotdeauna vânzătorul despre problemele apărute.

Produsul reparat/înlocuit este acoperit de o nouă garanţie?

În cazul produselor de folosinţă îndelungată, cum ar fi dispozitivele electronice, produsul înlocuit este acoperit de o nouă garanţie care începe din momentul înlocuirii.

În cazul produselor reparate, garanţiile legale şi comerciale se prelungesc cu o perioadă egală cu timpul scurs din momentul în care ai notificat vânzătorului defectul sau i-ai predat produsul, până în momentul în care produsul a fost reparat şi ai fost înştiinţat cu privire la acest lucru sau până în momentul în care produsul ţi-a fost livrat.

 

Citește și: