Bianca Ciocotisan
461 vizualizări 15 apr 2018

Primele trei clasate în topul mondial al profiturilor sunt compania petrolieră Saudi Aramco, din Arabia Saudită, care a înregistrat în primele şase luni ale anului 2017 profituri de 33,8 miliarde de dolari, urmată de Apple, care a înregistrat câştiguri nete de 28,9 miliarde de dolari, şi Samsung - cu 14 miliarde de dolari raportate, relatează Bloomberg.

Ultimele trei cele mai profitaile companii din clasamentul celor 10 sunt Alibaba, cu 2,4 miliarde de dolari, Volkswagen cu 6,8 miliarde de dolari şi Shell cu 7,4 miliarde de dolari.

Potrivit analizei Bloomberg, compania petrolieră Aramco este o piatră de temelie pentru economia globală, producând şi vânzând în fiecare zi 10 milioane de barili de petrol, iar performanţa financiară a firmei a reprezentat unul dintre cel mai mare secret în lumea businessului global din ultimii 40 de ani.

O primă vizualizare a finanţelor gigantului petrolier de stat arată că Aramco a câştigat 33,8 miliarde dolari, profituri nete în primele şase luni ale anului 2017, depăşind giganţi precum Apple Inc., JPMorgan Chase & Co. sau Exxon Mobil Corp.

Citește și: