Tudor Ionescu
1745 vizualizări 5 sep 2018

Potrivit companiei, problema din vehiculele afectate ar fi legată de cablurile conectate la unitatea de control electronic ce gestionează alimentarea cu energie electrică şi izolarea punctelor de conectare.

Astfel, acumularea de praf pe cabluri şi pe izolarea punctelor de conectare, combinată cu vibraţiile produse în timpul deplasării maşinii, pot duce la erodarea izolaţiei cablurilor. Ulterior, acest lucru duce la apariţia posibilităţii izbucnirii unui incendiu.

Problema afectează automobilele produse în Japonia în intervalul iunie 2015 - mai 2018 şi acoperă modelele Toyota Prius Hybrid şi Toyota C-HR. Aproximativ o jumătate din maşinile ce vor fi rechemate sunt din Japonia.

Recent, şi compania germană Volkswagen a iniţiat o campanie de rechemare a unui număr de aproximativ 700.000 de automobile - modelele Tiguan şi Touran - tot datorită unor riscuri de scurtcircuit. În cazul Volkswagen, riscul venea din apariţia umidităţii la nivelul sistemelor de iluminare al plafonului panoramic. Scurtcircuitele rezultate pot duce, ulterior, la arderea plafonului sau chiar la incedierea întregului autovehicul.

Foto: Hepta

 

Citește și: