Departamentul Politic
6872 vizualizări 21 feb 2019

”Jocul în doi. Nu mai am nici o îndoială că respingerea Olguţei Vasilescu a fost un joc în doi, un joc între Dragnea şi Iohannis. Ca dovadă, imediat ce dintre cei propuşi a dispărut Olguţa Vasilescu, preşedintele s-a mulţumit la Transporturi şi cu un incompetent de teapa lui Răzvan Cuc. Recunosc, nu plâng de grija sau de mila Olguţei, dar mă înfurii când cineva vrea să mă păcălească,” a scris Băsescu pe Facebook.

Băsescu a criticat încă de miercuri propunerea ca Răzvan Cuc să revină ministru la Transporturi, considerând-o ”un clientelism ieftin”, însă spera că Iohannis va acţiona în interesul României.

”Cuc. După ce a încercat la Ministerul Transporturilor cu Olguţa Vasilescu şi cu Mircea Drăghici, ultima nominalizare a Liderului Suprem pentru acest minister greu, făcută în ultima zi a interimatului de 45 zile al Rovanei Plumb, pentru a-i forţa mâna Preşedintelui Ţării, este Răzvan Cuc. Nefericitul Răzvan Cuc a fost nevoit să demisioneze la cererea PSD din Guvernul Grindeanu, apoi a fost remaniat pentru incompetenţă, tot de PSD, din Guvernul Tudose, pentru ca acum să fie redescoperit de Daddy ca fiind soluţia de ”profesionist sadea” pentru Ministerul Transporturilor. Clientelism ieftin!” scria Băsescu miercuri pe Facebook.

”Cum stă Preşedintele României în această ecuaţie? Să vedem:

1. Nu preşedintele este responsabil că nominalizarea a întârziat nepermis, fiind făcută cu doar câteva ore înaintea expirării interimatului de la Ministerul Transporturilor;

2. Preşedintele poate respinge propunerea bazându-se pe realitatea că, la solicitarea premierului PSD, a semnat decretul de remaniere din funcţia de Ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, pentru incompetenţă, în octombrie 2017;

3. Nimeni nu-i poate cere Preşedintelui României să reinstaleze în funcţie un ministru pe care cu doar câteva luni în urmă l-a revocat pentru incompetenţă;

4. Nominalizarea lui Răzvan Cuc este rodul unei decizii destinată a servi clientela de partid a lui Dragnea, pe care trebuie s-o servească pentru a se menţine pe funcţie,” continua fostul preşedinte, crezând că Iohannis va respinge şi această nominalizare şi adăuga o provocare pentru baronii social-democraţi.

”Oare cât de slabi şi neluaţi în seamă au ajuns baronii PSD ca să-l lase pe Dragnea să-l impună pe ”deplin compromisul profesional” Răzvan Cuc, ei ştiind că acest lucru face rău şi imaginii PSD? Eu cred că preşedintele Iohannis va acţiona în interesul României şi nu în interesul mărunt al lui Dragnea.

P.S. Poate domnul Cuc are un dram de responsabilitate şi renunţă la nominalizare.”

O părere proastă despre Răzvan Cuc are şi Asociaţia Pro Infrastructură, un ONG care care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport (infrastructură rutieră, feroviară, metrou şi aviaţie).

”O ciorbă proastă reîncălzită: asta este propunerea guvernului la Transporturi. Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor în anul 2017, "performanţele" sale fiind de tristă amintire,” scriu reprezentanţii asociaţiei pe pagina de Facebook şi enumeră câteva dintre acestea.

”În mandatul lui Cuc, s-au deschis 15 km de autostradă care erau de fapt finalizaţi din decembrie 2016 şi s-au lansat licitaţii pe proiecte prost pregătite, cele mai multe nefiind încheiate nici astăzi, ba chiar unele îndreptându-se spre anulare.

Şansele ca lucrurile să se schimbe în bine la acest minister vital pentru dezvoltarea ţării sunt zero atât timp cât este condus de incompetenţi care dau bâlbe monstruoase, sclavi ai jupânilor politici.

Fostul premier Mihai Tudose îşi aminteşte de Cuc, care era tot la Transporturi în guvernul său, că a fost un exemplu despre cum poţi să fii ministru şi să nu faci nimic.

”Domnul Cuc care a fost un exemplu, pentru mine, despre cum poţi să fii ministru şi să nu faci nimic. Nimic bun. M-am săturat să îi tot spun «fă asta şi asta, că nu se mai poate». Îmi băteam joc de el, dar Guvernul acesta nu este al cuiva, este al României şi eu am considerat că anumite lucruri să îşi găsească răspunsuri în faţa oamenilor”, a afirmat Mihai Tudose, marţi, la TVR 1.

Citeşte şi Sâârmaaa, băăă!!

 

Citește și: