Laura Albu
3352 vizualizări 16 iul 2019

Operatorii de flote de vehicule utilitare din România care au plătit în plus la achiziţionarea camioanelor de la societăţile oragnizate într-un „cartel” în vederea uniformizării preţurilor, ar putea recupera daune de până la 2,4 miliarde de lei, conform firmei de avocatură Hausfeld.

Numărul estimat de camioane afectate din România se ridică la 52.000 de vehicule, iar companiile pot recupera până la 10.000 de euro pentru fiecare camion.

Comisia Europeană a amendat, în iulie 2016, marii producători de camioane Daimler, Volvo, Iveco, MAN şi DAF. Aceştia au fost găsiţi vinovaţi de formarea unui cartel între anii 1997 şi 2011, prin care au uniformizat preţurile pentru camioane medii şi grele, contrar legislaţiei. În septembrie 2017, Comisia a constatat şi implicarea producătorului Scania în acest cartel.

Pentru a permite companiilor care au achiziţionat sau cumpărat în leasing camioane şi au fost afectate de acest cartel, Uniunea Naţională a Transportatorilor din România (UNTRR) susţine iniţiativa firmelor Hausfeld şi Financialright Claims care şi-au luat angajamentul să recupereze daunele transportatorilor fără alte cheltuieli şi riscuri asociate.

Firmele au depus în 2017 şi 2018 două sesiuni de cereri pentru aproape 150 de mii de camioane din toată Europa, iar a treia cerere se află în desfăşurare, aşa că românii care se consideră prejudiciaţi sunt chemaţi să aplice.

Citește și: