2493 vizualizări 21 dec 2017

A&D Pharma deţine reţelele Sensiblu şi Punkt, distribuitorul Mediplus în România şi A&D Pharma Marketing & Sales – unul dintre cele mai mari platforme de marketing şi vanzări farmaceutice din Europa Centrală şi de Est. Dr.Max cea mai mare reţea de farmacii din Europa Centrală.

Dr.Max desfăsoară afaceri în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia şi Italia. Tranzacţia mai trebuie să obţină acordul autorităţilor pentru concurenţă, iar valoarea acesteia nu va fi făcută publică.

Dr.Max operează deja 31 de farmacii în România, după preluarea reţelei de farmacii Arta în luna iunie a acestui an. În urmă preluării celor 631 de farmacii, a principalului distribuitor de medicamente şi a diviziei de Marketing & Sales, cu un total de 4.500 de angajaţi, Dr.Max va deveni liderul pieţei farmaceutice din România: “Prin achiziţia grupului A&D Pharma, Dr.Max îşi intăreste prezenţa în Europa Centrală şi îşi consolidează poziţia de lider în segmentul serviciilor complete de sănătate din Europa”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr.Max.

Dr.Max operează peste 1.300 de farmacii în Europa Centrală şi de Est cu vanzări totale de 1,25 miliarde euro. Preluarea grupului A&D Pharma va spori vanzările Dr.Max la peste 2,3 miliarde euro, iar compania va deveni un jucător pan-european cu peste 12.000 de angajaţi.

Reţeaua Dr.Max este deţinută de grupul Penta Investments, care a dezvoltat proiecte de sănătate în Europa Centrală şi de Est: farmacii, dministrarea de spitale şi instituţii medicale, o companie de asigurări de sănătate în Slovacia. Pe langă sectorul de sănătate, grupul desfăşoară şi activităti de servicii financiare, producţie, retail, dezvoltare imobiliară şi mass-media.

 

 

Citește și: