Alexandra PELE
1784 vizualizări 17 nov 2012

Trezoreria americană nu are posibilitatea de a întârzia creşterile de taxe şi impozite care vor intra în vigoare la începutul anului viitor în situaţia în care Congresul şi Casa Albă nu reuşesc să evite aşa-numita ”prăpastie fiscală”, a declarat vineri secretarul Timothy Geithner, scrie Reuters.

Legea ”nu-mi acordă autoritatea de a le permite să evite luarea unor decizii privind dobânzile şi politicile monetare”, a declarat secretarul Trezorerie Statelor Unite la Bloomberg TV.

În situaţia în care oficialii americani nu reuşesc să mărească pragul datoriei publice, la începutul anului 2013 vor intra automat în vigoare o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor şi de majorare a unor taxe în valoare de 600 de miliarde de dolari, măsuri ce au ajuns să fie cunoscute drept ”prăpastia fiscală” deoarece ar putea duce la reintrarea celei mai mari economii din lume în recesiune.

Statele Unite s-au confruntat cu o problemă similară în urmă cu doi ani, însă autorităţile au ajuns la un compromis până la jumătatea lunii decembrie.

Citește și: