Gandul.info
Adrian Ilie
2395 vizualizări 11 oct 2017

„O veste bună de la FMI. Se pare că a fost bună discuţia pe care am avut-o cu domniile lor şi au revizuit previziunea de creştere economică a României de la 4,2% la 5,5%”, a declarat Tudose.

El a apreciat că este posibil ca revizuirea să fi fost provocată inclusiv de „semnalul puternic” dar de misiunea comercială americană Trade Winds, în care 100 de companii din SUA vin în România pentru a face afaceri cu 50 de companii româneşti.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, că România nu se va împrumuta „un leu” de la FMI, acuzând prognozele eronate ale specialiştilor Fondului de până acum.

„În niciun caz (nu pregătim un împrumut de la FMI- n.r.). Le-am spus-o şi lor, fiindcă la ce prognoze au făcut şi la cum s-au purtat cu noi, cred că ar trebui să fim într-o disperare la care nici să nu ne mai folosească dacă luăm bani de la ei. Nu vom lua un leu de la FMI”, a spus Mihai Tudose la Antena 3.

El a mai spus că sunt alte instrumente, dacă va fi nevoie de finanţare.

„Au ieşit senini şi au spus «ştiţi, noi am cam greşit un pic». Cam mult au greşit, fiindcă au stricat viaţa unei ţări şi a oamenilor într-un mod dezastruos. Acum au greşit o prognoză, au greşit-o pe a doua. Eu mi-am făcut datoria să îi chem şi să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc cu ei, nici măcar în vizite de curtoazie dacă o greşesc şi pe a treia. Au devenit un pic mai prudenţi. Eu nu vorbesc de FMI ca structură, dar oamenii care au venit aici. Nu ştiu care e baza de selecţie, dar nu prea le iese”, a fost reproşul premierului la adresa FMI.

Citește și: